Demodag zorgtechnologie 22 januari

Tijdens de e-healthweek organiseert ASVZ op dinsdag 22 januari een demo-dag voor medewerkers, cliënten, hun netwerk en andere geïnteresseerden. Tussen 14.00 en 17.30 uur kunnen alle materialen bekeken en uitgeprobeerd worden. Ook zijn er elk uur korte demonstraties.

Zorgtechnologie binnen ASVZ

Je kunt er niet omheen: de online reisplanner, je navigatiesysteem, de digitale agenda in je smartphone, je tablet waarop je snel dingen op kan zoeken, contactloos betalen en handige apps. Technologie is overal en voor iedereen. Dat zie je ook bij cliënten en medewerkers van ASVZ: we hebben beeldzorg, computers met oogbesturing, Virtual Reality therapie, informatieschermen voor woningen, apps en noem maar op.

Eureka

Het is belangrijk om helder te hebben welke zorgtechnologie er is, voor wie het past en vooral, of het werkt! Binnen ASVZ hebben we daarom een expertisecentrum opgezet: Eureka. Eureka kijkt en onderzoekt welke technologische toepassingen helpen om de kwaliteit van leven van cliënten te verbeteren. We bundelen behoeften en kennis, geven demonstraties en ondersteuning. We doen dat niet vanachter een bureau, maar actief samen met cliënten, medewerkers en betrokkenen. Mark Vervuurt, orthopedagoog en projectleider eHealth bij ASVZ: “Cliënten hebben recht op alle mogelijkheden die hun leven betekenisvoller of prettiger maken. Dat kan zorgtechnologie zijn. Zo vertelde een cliënt bijvoorbeeld dat hij heel blij is met beeldzorg, omdat hij zijn verhaal altijd kwijt kan als het nodig is.”

Meer informatie Demodag

Wil je deelnemen aan de demodag? Meld je aan via eureka@asvz.nl of kom gewoon langs op de dag zelf.

Locatie demodag: ASVZ Merwebolder, Wieldraaier 3, Sliedrecht. Volg de bordjes op het terrein.

Voorbeelden van toepassingen

  • De Smartwatch:geeft cliënten rust. Zo hoeft een cliënt bijvoorbeeld niet meer zo vaak te vragen aan groepsleiding wanneer hij/zij ergens een afspraak heeft.
  • De PIP (stress) meter: met dit middel ontdekte een cliënt dat grappen maken bij hem veel beter werkt dan ontspanningsoefeningen.
  • ‘B-appy’ neemt de leef- en leerstijl van de cliënt als aangrijpingspunt en geeft op een positieve en concrete manier richting aan gezondheid.

Lees verder in Aanzet (pagina 21)

Robotkatten tijdens de open dag bij ASVZ