ASVZ 50 jaar: feesttaart met fruit

ASVZ bestaat dit jaar 50 jaar. Tijd voor een feestje! En bij een feest hoort natuurlijk taart. Medewerkers van restaurant De Roef in Sliedrecht bedachten een feestelijke vruchtentaart. Dat wordt smullen!

Feesttaart met fruit

Biscuitdeeg

Wat heb je nodig?

  • Eieren, 8 stuks
  • Suiker, 200 gram
  • Bloem, gezeefd 200gram

Hoe maak je het biscuitdeeg?

  1. Breng een pannetje met water aan de kook en zet laag. Tik de eieren open in een kom. Samen met de suiker.
  2. Zet de kom op het pannetje (au bain-marie) en klop voortdurend tot de eieren op lichaamstemperatuur 37 graden zijn. Je voelt nu niet dat het beslag koud of warm is.
  3. Klop de eieren met een mixer tot het beslag koud en schuimig is.
  4. Spatel de gezeefde bloem luchtig door het beslag.
  5. Doe bakpapier in een springvorm (24 of 26 cm).
  6. Smeer de springvorm in met boter en bestuif met bloem.
  7. Giet het beslag in de springvorm en bak af in de oven.
  8. Het deeg moet 25 minuten in een oven van 160 graden.
  9. Laat het biscuitdeeg in de vorm 15 minuten afkoelen. Stort het biscuitdeeg op een theedoek waarop een beetje suiker is gestrooid. Dan plakt het niet vast.

Tip! Heb je weinig tijd? Koop dan een taartbodem in de supermarkt. Je hoeft de taart dan alleen nog te versieren.

Fruittaart

Wat heb je nodig?

  • Een bodem van biscuitdeeg
  • Bosvruchtenjam, 1 pot
  • Abrikozenjam, 2 eetlepels
  • Water, 1 eetlepel
  • Mandarijnen, 3 stuks, in partjes
  • Kiwi, 3 stuks in plakjes
  • Bosbessen, 1 bakje
  • Aardbeien, 1 bakje
  • Aalbessen, 1 bakje

Hoe maak je de fruittaart? 

  1. Snij het deeg doormidden en haal de bovenkant eraf. Verdeel de helft van de jam op de onderkant.
  2. Snij de helft van de aardbeien in plakjes en verdeel op de jam.
  3. Leg de bovenkant van het deeg erop met de lichte kant naar boven.
  4. Verdeel de rest van de jam op het deeg.
  5. Snijd de rest van de aardbeien doormidden. Verdeel de plakjes kiwi, mandarijnen, bosbessen, aalbessen en aardbeien mooi over de taart.
  6. Meng de abrikozenjam met het water en smeer met een kwastje over het fruit. De taart gaat dan mooi glimmen.

Je kunt ook ander fruit proberen. Bijvoorbeeld abrikozen, perziken, bramen of frambozen.

Recept bewaren?

Wil je dit recept gemakkelijk bewaren? Download dan hier de receptenkaart en plak het in je receptenboek.