Helpt u mee?

Net als iedereen willen ook mensen met een verstandelijke beperking volop genieten van het leven. Fietsen in de natuur, een weekendje weg, lekker sporten op een sportveld of nuttig werk verrichten. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Aan het werk verven

Mogelijkheden in beperkingen

Wanneer iets niet vanzelfsprekend is, zoekt ASVZ altijd naar andere mogelijkheden. Samenwerken met het bedrijfsleven is daar een mooi voorbeeld van. Ondernemers geven met ons invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo maken we samen dingen mogelijk in het leven van mensen met een verstandelijke beperking.

Of het nu geld is, materiaal, mankracht of uitwisseling van kennis: alles is welkom!

Laat u inspireren of inspireer ons!

Op diverse ASVZ locaties worden prachtige schilderijen, beelden van keramiek en allerlei cadeau artikelen gemaakt. Niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven.

Wellicht kunnen cliënten met groene vingers bij u blad verwijderen, het gazon maaien of dat vervelende onkruid wieden?

Of wat dacht u van een heerlijke lunch met uw netwerk of  vergaderen in één van onze fraaie lunchrooms of vergaderlocaties.

Kortom, laat u verrassen en inspireren door de spontaniteit en het enthousiasme van onze cliënten. Ook staan we open voor uw vragen en ideeën.

TripleC_48

Wat is er mogelijk?

Vergaderen bij ASVZ

Onder het genot van een hapje en een drankje vergaderen, een heerlijke lunch met uw netwerk of gewoon vergaderen op een unieke locatie? Onze cliënten en begeleiders verzorgen het maar al te graag voor u. Neem voor meer informatie contact op met Joris van Schilt. Email: jvschilt@asvz.nl. Telefoon: 06-13023615.

Tuinonderhoud

In opdracht van verschillende bedrijven houden cliënten met groene vingers de groenvoorziening bij. Wellicht kunnen zij bij u het gazon maaien, blad verwijderen, of dat vervelende onkruid wieden. Tevens zijn er cliënten die verschillende onderhoudswerkzaamheden verrichten. Neem voor meer informatie contact op met Joris van Schilt. Email: jvschilt@asvz.nl. Telefoon: 06-13023615.

Kunstuitleen of schilderijen in opdracht

ASVZ heeft een aantal kunstateliers waar schilderijen en cadeauartikelen worden gemaakt en verkocht door mensen met een verstandelijke beperking. Door ieders talent en eigen handschrift zijn de artikelen origineel en exclusief. Via kunstuitleen van ASVZ kunt u al vanaf 2 euro per maand een kunstwerk lenen. Neem voor meer informatie contact op met Joris van Schilt. Email: jvschilt@asvz.nl. Telefoon: 06-13023615.

Sponsor een mooi project of evenement

In Udenhout, ASVZ locatie Vincentius, wordt momenteel door sponsor van Es een sportveld voor onze cliënten aangelegd. In ruil daarvoor komt van Es regelmatig met zijn potentiele klanten naar ASVZ om het veld te laten zien en bijvoorbeeld het kunstgras te laten ervaren. Via crowdfunding hebben we voor onze locatie Tweewieler de Gadering een nieuwe werkbus kunnen financieren. Wat we nog zoeken is o.a. een sponsor voor de aanleg van een gedenkmuur voor ASVZ locatie Merwebolder in Sliedrecht. Meer weten over sponsoring? Neem contact op met Joris van Schilt. Email: jvschilt@asvz.nl. Telefoon: 06-13023615.

Meer informatie crowdfunding werkbus TDG

Superhelpers

In Sliedrecht zijn we het initiatief Superhelpers gestart. Dit zijn cliënten die vrijwilligerswerk doen bij verenigingen, in bejaardentehuizen of bij mensen in de wijk. Ook vanuit uw bedrijf kunt u klussen aanbieden waarvoor onze Superhelpers ingezet kunnen worden. Contactgegevens: Priscilla de Graaf - Bockkom: 06 109 388 38, Leanne van den Dool: 06 105 561 88. Of via email: superhelpers@asvz.nl.

Heeft u als ondernemer zelf een idee?

Wanneer u zelf een idee heeft of met ons van gedachten wilt wisselen dan staan wij daar uiteraard voor open. Of het nu geld is, materiaal, mankracht of uitwisseling van kennis: alles is welkom! Zo maken we samen extra dingen mogelijk in het leven van cliënten. Contactgegevens: Joris van Schilt. Email: jvschilt@asvz.nl. Telefoon: 06-13023615.

‘Wanneer de jongeren van ASVZ bij ons de tuin doen, hebben we veel plezier met hen. Zij zorgen voor een frisse wind, een andere dynamiek op ons kantoor en daar krijgen wij weer energie van’.

Accountmanager, Maximum Maximum ontwikkelde voor ASVZ de arbeidsmarktcampagne

Voorbeelden van samenwerking

Productiewerk voor drukkerij Obreen

Drukkerij Obreen was voor een zakelijke klant op zoek naar een plek waar eenvoudig productiewerk gedaan kon worden. Gaatjes in labels ponsen en daar een draadje doorheen rijgen. Het dagactiviteitencentrum op locatie Wielewaal in Rotterdam is het werk gaan doen. Mark:” Naast dat ze het werk keurig doen, is het erg leuk om van dichtbij mee te maken hoe er gewerkt wordt. Om met eigen ogen te zien dat cliënten het werk erg leuk vinden en er goed mee om gaan. De samenwerking verloopt tot nu toe prima. Wij zijn tevreden en ook onze klanten aan wie we het eindresultaat leveren zijn heel tevreden. En inmiddels hebben we al meer klussen bij ASVZ onder gebracht.” Meer over deze samenwerking kun je lezen op www.asvz.nl/actueel.

Meer over deze samenwerking

De mooiste tuin van Capelle aan den IJssel

In het kantoorpand van Maximum worden in samenwerking met de gemeente Capelle a/d IJssel ook culturele activiteiten, vergaderingen en trouwerijen gehouden. Op zoek naar een structurele oplossing voor het netjes houden van de tuin, kwam het bureau uit bij de cliënten van ASVZ. Onder begeleiding staan er nu wekelijks drie enthousiaste cliënten te schoffelen, harken en snoeien. En niet alleen de tuin ziet er inmiddels fraai uit; ook de jongeren zelf bloeien op door het nuttige werk dat ze doen. Maximum heeft daarnaast ook de galerie in het pand een aantal weken beschikbaar gesteld voor een kunstexpositie van werken gemaakt door cliënten van ASVZ. Een mooi voorbeeld van MVO-beleid vanuit menselijk oogpunt! Maximum is de samenwerkingspartner van ASVZ als het gaat om de ontwikkeling van arbeidsmarktcampagnes.

Een schilderij in ruil voor

Als dank aan de Bioderij, voor het leveren van gratis pannenkoeken aan ASVZ, maakten cliënten van dagbestedingslocatie Hodeka een mooi schilderij waarin het bedrijf werd uitgebeeld. Voor Mostert Pijpleidingen deden zij hetzelfde als dank voor de door hen geleverde pallets waarvan meubels worden gemaakt. Mooie voorbeelden van wederzijdse waardering. Hodeka is slechts een van de vele locaties van ASVZ waar bijzondere artikelen vervaardigd worden en waar de samenwerking met het bedrijfsleven gezocht wordt.

Schenking voor sportveld Udenhout tijdens benefiediner ASVZ

Midden Brabant Advies overhandigde namens de goede doelen stichting van Nh1816 10.000 euro aan ASVZ Udenhout voor de aanleg van een sportveld. Dit gebeurde tijdens het benefietdiner van ASVZ op donderdag 24 november 2016. ASVZ organiseerde dit diner op locatie Vincentius in Udenhout. Het doel van dit benefietdiner was geld inzamelen voor de realisatie van een sportveld voor de cliënten op deze locatie. Het diner vond plaats in de sfeervolle kapel van Vincentius. Bij binnenkomst werden de gasten welkom geheten door cliënten en kregen tevens een drankje aangeboden. Tijdens de avond konden de gasten genieten van een optreden van United by Music. Er vond tevens een veiling plaats. Naast unieke kunstwerken, gemaakt door cliënten, werden er ook diverse diensten geveild zoals een lunch in onze eigen Theeschenkerij 'T Rectoraat. De benefietavond is een eerste maar grote stap richting de realisatie van het sportveld.

Wens in vervulling!

Vervoersbedrijf RMC overhandigde een cheque van € 2.500,- aan de kinderen van ASVZ locatie de Hippiashof te Rotterdam. Met deze gift kon de wens van deze kinderen, een week op zomervakantie in de Ardennen, in vervulling gaan.

ASVZ locatie Tweewieler de Gadering en Vopak

ASVZ locatie Tweewieler de Gadering mocht twintig fonkelnieuwe dienstfietsen leveren aan Daphne van der Veken, Facility coördinator bij Vopak Terminal Europoort bv. Tot grote trots van de coördinator van ASVZ Tweewielercentrum De Gadering verplaatsen de medewerkers van Vopak zich nu op hun fietsen over het terrein. Behalve de levering van de 20 nieuwe fietsen heeft TDG ook 60 reeds geleverde dienstfietsen in onderhoud, een mooie terugkerende klus voor de leerlingen op deze locatie.

Helpt u mee?

Neem voor meer informatie contact op met Joris van Schilt, Coördinator fondsenwerving ASVZ. Telefoon: 06-13023615, email: jvschilt@asvz.nl

Waarom helpen als bedrijf?

  • Allereerst omdat je je medemens steunt.
  • Giften zijn zowel voor particulieren als bedrijven fiscaal aftrekbaar. ASVZ is namelijk aangemerkt als een Algemeen nut beoogende instelling (ANBI).
  • Je bent in één klap een ‘maatschappelijk verantwoord ondernemer’.
Vrijwilligers Zumba_Karlijn en Patty_WEB.jpg