Logeerhuis Dordrecht

R. Kiplingerf 125
3315 AE Dordrecht

Woning en omgeving
Midden in de wijk Stadspolders, aan een rustig pleintje, staat logeerhuis Dordrecht. Het is een ruim en zonnig gebouw met 2 woongedeeltes en 2 tuinen. Zowel naast als achter het huis ligt een grote omheinde tuin, met voldoende mogelijkheden voor sport- en spelactiviteiten. In de tuin is een nestschommel, een gewone schommel en een zandbak aanwezig. Er zijn kleurrijke activiteitenschilderijen te vinden in de tuin.

Iedere logé heeft een eigen slaapkamer. In totaal zijn er 14 slaapkamers, waarvan 8 op de begane grond. Er zijn 3 badkamers, waarvan 1 met een badbrancard.
In de directe nabijheid van het logeerhuis bevinden zich een winkelcentrum, een speelweide en het station.

De logés
In het logeerhuis kunnen veertien kinderen logeren die variëren in leeftijd en mogelijkheden. De samenstelling van de groep wisselt per weekend en per midweek. In principe zijn er geen vaste groepen.

Activiteiten
Op doordeweekse dagen gaan de logés naar hun eigen dagactiviteiten. Tijdens weekenden en vakanties bepalen we in overleg hoe we de dagen inrichten. Regelmatig maken we uitstapjes naar bijvoorbeeld de bioscoop of het nabij gelegen winkelcentrum. Ook ondernemen we in en om het huis veel activiteiten. Voor elk kind wordt van de ouders € 2,= per dag gevraagd als zakgeld.

Begeleiding
Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De medewerkers zijn geautoriseerd om veel voorkomende verpleegkundige handelingen uit te voeren.

Planning logeerafspraken
Logeren kan zowel doordeweeks als in de weekenden en in vakantieperiodes. Ieder kwartaal krijgen ouders de data door waarop hun kind welkom is in het logeerhuis. Dit gebeurt op basis van de aanvraag en de verkregen indicatie.

Buitenschoolse opvang
In de midweek bieden wij buitenschoolse opvang. Er wordt een dagprogramma geboden, waarin activiteiten en rustmomenten elkaar afwisselen
Elke dag komt er een vaste groep kinderen naar de buitenschoolse opvang vanuit diverse scholen. We bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van een warme maaltijd. In de schoolvakanties bieden we op aanvraag vakantie-dagopvang. Tevens is het mogelijk op studiedagen gebruik te maken (bij voldoende aanmeldingen) van onze opvang. Deze worden tegelijkertijd met logeren 3 maal per jaar gepland.

Informatie
Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Zorgbemiddeling.