Logeerhuis Udenhout

Schoorstraat 4
5071 RA Udenhout

Woning en omgeving
In het monumentale pand dat gebouwd is aan het begin van de vorige eeuw zijn kantoren, zes woningen en het logeerhuis gevestigd.

Het logeerhuis heeft een woonkamer, keuken, spelkamer en sanitaire voorzieningen op de eerste verdieping. Op de derde verdieping zijn tien éénpersoonsslaapkamers en sanitaire voorzieningen.
Door de ligging op het beschermde terrein kunnen de kinderen zich vrij bewegen, wandelen, voetballen en spelen in de speeltuin. Verder kunnen ze gebruikmaken van alle faciliteiten op de locatie, zoals het zwembad, de speel-o-theek en de foyer.

De logés
Ouders die even op adem willen komen, met elkaar of met de andere kinderen, een avondje uit willen of hun kind willen laten wennen aan een toekomstige woonsituatie, kunnen hun kind aanmelden voor de logeerfaciliteiten.
In het logeerhuis kunnen kinderen logeren van verschillende leeftijden en mogelijkheden.
In principe is er geen vaste groep. De samenstelling varieert per weekend en per vakantieperiode.

Activiteiten
Tijdens de weekenden en vakanties bepalen we in overleg wat we gaan doen. We kunnen knutselen, spelen, zwemmen of wandelen. We maken ook uitstapjes naar bijvoorbeeld de bioscoop, het bowlingcentrum, of naar de dichtbij gelegen Loonse en Drunense duinen. Voor elk kind wordt van de ouders € 3,50 per dag gevraagd als zakgeld.

Begeleiding
Overdag en ’s nachts is er begeleiding aanwezig. De begeleiding heeft ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Afhankelijk van het aantal logés en de mate van verzorging die zij nodig hebben, varieert het aantal aanwezige medewerkers.

Planning van de logeerafspraken
Logeren kan in de weekenden en in de vakantieperiodes. Ieder kwartaal geven we aan de ouders de data door waarop hun kind welkom is, nadat zij een logeeraanvraag hebben ingevuld.

Informatie
Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Zorgbemiddeling.