Kinderboerderij/manege

De Boldermanege en de Bolderhoeve
Touwbaan 1
3363 WB Sliedrecht
(T) Manege 0184 - 49 14 29
(T) Kinderboerderij 0184 - 49 12 45
(T) Teamleider C. Rutten 06 - 12 51 24 74

Manege

Op het terrein van de Merwebolder bevinden zich een kinderboerderij en een aangepaste manege.
De Boldermanege is bedoeld voor cliënten met een verstandelijke beperking van de Merwebolder en van andere woonlocaties van ASVZ in de regio. In de manege werken speciaal opgeleide instructeurs, dierverzorgers en vrijwilligers. Ook werken er in het kader van dagactiviteiten mensen met een verstandelijke beperking in de manege en op de kinderboerderij.

De Boldermanege richt zich met name op mensen met een verstandelijke beperking. Uit ervaring blijkt dat het een geweldig gevoel van eigenwaarde oplevert als zij, eventueel met enige hulp, zelfstandig kunnen paardrijden. Voor de ruiters met een lichamelijke beperking is er een lift, inclusief tilbanden, en een speciaal opstapperron aanwezig.

Manege3


Daarnaast biedt de Boldermanege aan kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking specifieke faciliteiten. Zij kunnen o.a. gebruik maken van het rijden met een huifbed. In een huifbed ligt de cliënt op een zeil, dat gespannen is binnen een frame. Dit frame is bovenop twee pony’s bevestigd. Voor de ruiter levert dit een ontspannen en therapeutisch effect op.

Manege2

Wedstrijddagen en ‘Open Dag’
Jaarlijks worden er minimaal 2 interne wedstrijddagen georganiseerd waarvoor zich zo’n 100 ruiters en amazones per wedstrijd inschrijven en hieraan meedoen.
Deze dagen worden gepland in april en september.
Een maal per jaar wordt er in oktober een ‘Open Dag’ georganiseerd.
Bij deze evenementen is de hulp van vrijwilligers onmisbaar. Voelt u er iets voor om als vrijwilliger op de manege te werken, neem dan contact op met de manege, (T) 0184 – 49 14 29.


Manege3 Manege2 Manege