Deelname Alpe d'HuZes

Cliënten ASVZ actief op Alpe d’HuZes

Alpe Dhuzes 1

ASVZ toppers!

3 teams van cliënten, vrijwilligers en medewerkers van ASVZ beklommen op 2 juni jl. fietsend, wandelend of zittend in een rolstoel de Alpe D’HuZes. Volgens de website www.opgevenisgeenoptie.nl, haalden ze samen een voorlopig bedrag van 17.795,16 euro op. Wat een prestatie!

Alpe D'HuZes

Interview met vrijwlliger ASVZ op Omroep Brabant

Ook vrijwlligers reden en hielpen mee. Op ongeveer 1.36 min. vertelt Wim, een van onze vrijwilligers, over zijn lekke band en kapotte ketting tijdens zijn beklimming van Alpe d'Huzes. Maar toch boven gekomen. Ontzettend goed gedaan!! Zie onderstaand het interview.

Wim Interview Omroep Brabant

Cliënten ASVZ actief op Alpe d’HuZes

'Aan willen tonen dat deze mensen véél meer kunnen dan doorgaans wordt aangenomen, en ook veel meer kunnen dan zijzelf ooit hebben gedacht, dat is voor de raad van bestuur van ASVZ de doorslaggevende reden om zich achter dit initiatief te scharen,’ aldus voorzitter Wim Kos.

'De cliënten zijn er enorm trots op dat zij, zelf afhankelijk van zorg, hun steentje kunnen bijdragen om de zorg voor anderen te verlichten,’ zegt initiatiefnemer Ton de Visser. Teneinde het evenement onder de aandacht te brengen en ook financiële steun voor de bestrijding van deze ziekte te verkrijgen, verleent onder andere de middenstand massaal en ruimhartig haar medewerking. De fietsen voor de bewoners zijn gratis beschikbaar gesteld door Profile Kramer uit Sliedrecht en wielervereniging Delta in Spijkenisse. Begeleiders bieden ondersteuning en reizen mee in ‘eigen tijd’.

Is de deelname van zoveel mensen met een verstandelijke beperking al bijzonder, zonder meer uniek mag de aanwezigheid van Jan Barelds genoemd worden. Motorisch niet in staat grote afstanden af te leggen, is hij voor transport afhankelijk van een rolstoel. Ontroostbaar was-ie, toen op de definitieve lijst van ASVZ-deelnemers zijn naam ontbrak. Na veel wikken en wegen, en in overleg met zijn naaste familie, is toen besloten dat drie vrijwilligers hem met rolstoel en al naar boven zullen duwen. Een klus die, naar men hoopt, in zes uur geklaard zal worden. Daartoe zal een andere vrijwilliger een speciale rolstoel construeren van zo licht mogelijk materiaal en voorzien van verstelbare handgrepen en extra remvoeringen.

'Ik vind het onwijs gaaf dat mensen zoveel vertrouwen in mij stellen dat zij bereid zijn hun goeie geld daarvoor te doneren,’ zegt deelnemer Wesley van Aert. 'Dat motiveert enorm'. Michael Katuin, een andere cliënt: 'Het is kicken, hoor. Ik ben die mensen zo dankbaar dat ik . . . dat ik . . . dat ik al die auto's van die mensen ga wassen.’

 Alle donaties zijn meer dan welkom

Draagt u het initiatief van deze cliënten ook een warm hart toe? Dan kunt u doneren in diverse collectebussen o.a. op de locaties van ASVZ en bij de plaatselijke middenstand.

Of ga naar: www.opgevenisgeenoptie.nl.

De drie deelnemende teams van ASVZ staan geregistreerd onder de namen:

  • ASVZ 1 Brabo Turbo

  • ASVZ 2 Bagger Bop 

  • ASVZ 3 Triple C

     

    Alpe D'Huzes: het evenement, waarbij duizenden landgenoten jaarlijks de beroemde Tour de France-berg Alpe d'Huez op fietsen ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar kanker, is op 2 juni aan zijn tiende editie toe. Vorig jaar kon de organisatie ruim twaalf miljoen euro aan het kankerfonds overdragen.

Poster deelnemers Alpe D'HuZes

Deelnemer, Ricardo Moentadj, aan het woord.

Artikel Aanzet; wie rijdt er mee in de wolken?