Kunstwerken ASVZ op prullenbakken station Eindhoven

12 juli 2013 Prullenbak1

Een jury, bestaande uit Maaike Kranenborg (Regionaal Accountmanager Beheerbedrijf NS), Loes van Stiphout (Schoonmaakadviseur NS), Bart van der Sluijs (Algemeen Directeur ICS Groep) en Peter Mertens (Raad van bestuur ASVZ), koos uit de ruim 40 inzendingen 18 winnaars. De kunstwerken van deze 18 ontwerpers zijn aangebracht op 24 zijden van de afvalbakken, te vinden op perron 1/2 en 5/6 van station Eindhoven.

Kunstwerken onthuld, winnaars gehuldigd
ICS en NS Stations onthaalden donderdag de deelnemers die allen een verstandelijke beperking hebben, per trein op het station waar de afvalbakken werden onthuld. De kunstwerken die geen plaatsje op de afvalbakken kregen worden tentoongesteld in de vorm van grote collages in de tunnel van station Eindhoven.

Schoon, heel en veilig
Doel van NS Stations is om stations schoon, heel en veilig te houden. Ook hierbij werkt NS graag samen met organisaties met een maatschappelijke waarde. ICS Quality Cleaning werkt al langer samen met ASVZ. Op de website http://www.beeldendschoon.nl kun je meer zien en lezen over de kunstwerken. Bekijk ook het filmpje op youtube!