Samen leren koken

04 september 2014 KookgroepSchiedam2

Een groep kwetsbare burgers in Schiedam krijgt wekelijks kooklessen dichtbij huis in het wijkcentrum aan de Willem Dreesplein. Bianca, Jan en andere cliënten komen met plezier iedere dinsdag naar de kooklessen. Ze leggen er nieuwe sociale contacten en maken vriendschappen.

Cliënt Bianca: "Ik kook nu veel beter dan thuis. Hier leer ik variatie koken". Cliënt Jan "Thuis zit ik alleen en eet ik alleen kant- en klaar. Ik word gek als ik thuis zit." Voorheen kregen zij individuele ondersteuning vanuit zorgorganisaties ASVZ en Middin. Deze organisaties werken nu integraal samen met welzijnorganisaties SWS Welzijn en Buurtprojecten om kwetsbare burgers in de wijk te ondersteunen. De kooklessen worden aangeboden door begeleider Jasper Groenescheij van Middin en Jacqueline de Haas van ASVZ en diverse vrijwilligers. Als professionals weten Jasper en Jacqueline goed hoe zij om moeten gaan met mensen met een lichte verstandelijke beperking en kunnen zij de vrijwilligers daarbij coachen. SWS Welzijn en Buurtprojecten kennen de wijk en de mensen en leggen de contacten met de vrijwilligers. Door de inzet van vrijwilligers bij de activiteiten kan de professionele begeleiding op den duur teruggebracht worden. Bekijk  het filmpje hier links.