Kom erbij festival zaterdag 27 september in Sliedrecht

28 september 2014 Logo_WeekTegenDeEenzaamheid

Zaterdag 27 september is voor de eerste keer het Kom Erbij! Festival georganiseerd in Sliedrecht.  ASVZ, Rivas Zorggroep, Stichting Waardeburgh, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Yulius en De Zonnebloem hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Het Kom Erbij Festival is de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid.

Wethouder Hanny Visser-Schlieker opende het festival door samen met Emiel, een van de makers, de wensput en het logo van Erbij in Sliedrecht te onthullen. De wensput is gemaakt op Atelier Hodeka, en het logo is ontworpen door Manuela, zij is werkzaam op dagcentrum Barendrecht van ASVZ. De wethouder haalde in haar openingswoord aan dat veertig procent van de bevolking zich regelmatig eenzaam voelt. “Landelijke cijfers, maar toch ik vind het schrikbarend.” Ze mocht als eerste een wens doen in de wensput. “Mijn wens is dat we op korte termijn alle eenzame mensen in Sliedrecht in beeld hebben en meer weten te betrekken bij het dagelijks leven.” Hopelijk volgen er meer wensen die kunnen helpen om eenzaamheid terug te dringen.

In de tent vonden muzikale en sportieve optredens plaats van Crescendo, Wilhelmus en Synergos, daarbuiten stonden kramen om bezoekers te informeren over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen en ze kregen een indruk van het Sliedrechtse verenigingsleven. Tot en met zaterdag 4 oktober zijn er allerlei activiteiten, zoals een filmmiddag in Overslydrecht, een quiz en bingo in Waerthove, een snoezel -en dierknuffelmiddag op de Boldermanege en een lunch met pannenkoeken bij Yulius. Peter Bons zingt oude Nederlandstalige hits in Waerthove en Smartlappenkoor Bagger treedt op in De Hofstee.

Bekijk de foto's op facebook!

https://twitter.com/Erbij_in_Sldr