Het WISH-huis: een droom is uitgekomen

31 oktober 2014

Op 31 oktober overhandigde Woningbouwvereniging Poortugaal de sleutels van het WISH-huis aan de Albrandswaardsedijk 43 in Poortugaal aan de kinderen van WISH en zorgorganisatie ASVZ.

De Stichting WISH, de gemeente Albrandswaard en Woningbouwvereniging Poortugaal namen het eerste initiatief tien jaar geleden in het oude gemeentehuis te Rhoon. De Stichting WISH (Wonen In Samen Hang) is een lokaal ouderinitiatief voor kleinschalig wonen met zorg. De ouders hadden een wens om gezamenlijk een woonhuis te realiseren voor hun eigen kinderen in de gemeente Albrandswaard. De kinderen hebben allemaal een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kunnen dus niet zelf voor een toekomstige woonvoorziening zorgen.

Woningbouwvereniging Poortugaal heeft als corporatie een maatschappelijke taak, wonen met zorg behoort tot één van de kerntaken. Om het WISH-huis mede mogelijk te maken is een aantal jaar geleden het pand aan de Albrandswaardsedijk 43 aangekocht en in 2013 gesloopt. Het complex is in de afgelopen maanden gebouwd en afgelopen vrijdagmiddag kregen de bewoners de sleutels. Een droom is uitgekomen! De kinderen gaan nu samen met familie en vrienden klussen. Vanaf het moment dat de kinderen er definitief gaan wonen, verzorgt zorgorganisatie ASVZ de 24-uurs begeleiding . In het eerste kwartaal van 2015 zijn alle kamers klaar en zijn de kinderen gewend aan de nieuwe situatie. Dan zal ook het pand officieel worden geopend!

De stichting WISH is nog op zoek naar sponsors voor allerlei spullen (zoals bijvoorbeeld tuingereedschap/tuinsets). Mocht u iets willen sponsoren dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van stichting WISH de heer Ton Kuiper tkuiper@kabelfoon.nl