Ook ASVZ locatie Merwebolder was 'Erbij in Sliedrecht'

03 april 2015 Workshop Uitsnede 3

De activiteitengroepen ‘De Chocolaterie' en ‘Koek en Cake’ op ASVZ locatie Merwebolder openden eind maart gastvrij hun deuren. Op maandagmiddag schoven een moeder en haar dochter gezellig aan bij ‘De Chocolaterie’. Samen met cliënten leerden zij hoe je bonbons maakt en versiert. ‘Koek en Cake’ ontving op dinsdagmiddag twee zussen. Zij maakten tevens van de gelegenheid gebruik om er een dagje uit van te maken. Ze bezochten het winkeltje met cadeau-artikelen in de Parlevinker, aten gezellig mee in het restaurant en lieten ook de paasbonbons in de Chocolaterie niet aan zich voorbijgaan.

De groepen deden een mooie ervaring op in het samenwerken met mensen ‘van buiten’. De bezoekers konden met eigen ogen zien wat er gebeurt tijdens dit soort activiteiten, zelf daar een handje bij helpen en ook nog met iets lekkers naar huis gaan … Dat was voor de bezoekers én de activiteitenbegeleiders reden om enthousiast te zijn.

In dezelfde week vonden ook op andere plekken in Sliedrecht voorjaarsactiviteiten plaats. Het idee werd bedacht door ‘Erbij in Sliedrecht’, een werkgroep van Sliedrechtse (zorg)organisaties die onderlinge ontmoeting wil stimuleren om eenzaamheid te voorkomen en/of te bestrijden. Ook United by Music (www.unitedbymusic.nl) sluit zich aan met een bijzondere 65+ Gala Lunchshow in De Lockhorst op 17 april.

Op 20 juni heeft iedereen weer een mooie kans om kennis te maken met het werk van cliënten en medewerkers van ASVZ. Dan vindt de jaarlijkse Bolderbraderie plaats.

Workshop Uitsnedeweb

2015 03 31 Workshop Koek En

Workshop Uitsnede 2Web