Sloepentocht in de Giessen

14 juli 2015 Sloepentocht Giessen

Een tocht van bijna anderhalf uur over de Giessen in een sloep. De tocht is een initiatief van de Lions Club Alblasserwaard. 42 cliënten met een verstandelijke beperking stonden zaterdag te trappelen om aan boord te gaan. “Het is fantastisch dat we ze zo een leuke dag kunnen geven,” vertelt Gert Jan Dijkmans van Gunst.

Ook Mikey (15) van Aak 6 in Sliedrecht kan niet wachten. „Lekker varen. Superleuk!” Met een grote glimlach op het gezicht stappen de cliënten in, vergezeld door begeleiders en onder toeziend oog van de KNRM, en gaan ze op weg.
Met hun felgekleurde zwemvesten kleuren ze het water oranje. De zon staat hoog aan de hemel en jong en oud genieten van de route langs mooie huizen, pittoreske straatjes en de groene omgeving.

De opvarenden zijn cliënten van zorgorganisatie ASVZ. “Het is een hartstikke leuk uitje voor ze,” vertelt Renate van Aak 6 uit Sliedrecht. “Normaal gesproken kan dit niet. Daar hebben we simpelweg het budget niet voor.”

Stuk voor stuk hebben de cliënten, begeleiders en schippers genoten. „Het was heel erg gezellig en lekker op het water,” vertelt Piet (55), cliënt van Matthijs Marijke. Mikey vult aan: „Het was heel erg leuk. Ik mocht zelfs sturen. En dat ging nog goed ook, ik heb geen kant geraakt.”

(bron: AD rivierenland - Daniëlle Moeliker foto: GP foto)