Nieuwe boek Triple-C 'Het gewone leven ervaren' gepresenteerd

22 september 2015 coverTriple-C

Op 22 september hebben Hans van Wouwe en Dick van de Weerd hun nieuwe boek over Triple-C: ‘Het gewone leven ervaren' gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd tijdens de presentatie bijeenkomst overhandigd aan Wim Kos, voorzitter raad van bestuur van ASVZ.

Na 2000 heeft het orthopedagogisch model Triple-C zowel binnen als buiten de gehandicaptenzorg terrein gewonnen. Naar schatting krijgen momenteel meer dan 1000 cliënten een behandeling op basis van het gedachtegoed van Triple-C. Op basis van onze ervaringen met de Triple-C Systeemtrainingen die we bij ASVZ en collega-instellingen verzorgen, hebben we onze ideeën rondom Triple-C verdiept en verbreed. Dit resulteerde onder andere in het Triple-C Behandelhuis en een scherpere focus op het fundament van Triple-C: aansluiten bij de menselijke behoeften.’

Het gewone leven ervaren

Zo ontstond het idee voor een herziene, verbeterde en aangevulde editie van 'Gewoon is anders'. Een boek waarin het complete gedachtegoed van Triple-C aan de orde komt, aangevuld met praktijkvoorbeelden en reflectievragen. ‘We hebben er – samen met Einder Communicatie – lang aan gewerkt, maar dat boek ligt er nu,' vertelt Dick van de Weerd.

‘Centraal in dit nieuwe boek staat het Triple-C Behandelhuis. Het Triple-C Behandelhuis laat het fundament (de menselijke behoeften) en de bouwstenen van Triple-C in samenhang zien. Het behandelperspectief van het Triple-C Behandelhuis is tevens de titel van het boek: 'Het gewone leven ervaren'. Vertaalslag naar de praktijk In 'Het gewone leven ervaren' vind je geen pasklare antwoorden. ‘Het is niet onze bedoeling dat mensen Triple-C gaan voorlezen, maar voorleven,' aldus Dick van de Weerd. ‘Daarom is het belangrijk dat de lezer zelf antwoorden bedenkt en handvatten verzamelt om Triple-C samen met cliënten en collega’s succesvol vorm te geven. Dit boek helpt daarbij.’

Naast het boek is ook een nieuwe e-learning module gepresenteerd. Deze kun je aanschaffen en volgen via de elearnshop van de VGN.

Meer informatie over Triple-C vind je op de website: asvz.nl/triple-C