Nieuwe stap door Parasolgroep IJsselmonde

30 november 2015 Parasolgroep

Gezamenlijk een muurschildering maken in het nieuwe huis van de wijk Grote Hagen, eenvoudige regels bedenken om de samenwerking nog verder vorm te geven. Maar ook elkaar nog beter leren kennen en het tekenen van een vergaande samenwerkingsovereenkomst tussen bijna alle professionele organisaties op het gebied van zorg, welzijn en vrijwilligerswerk die in IJsselmonde werkzaam zijn. Dat waren de ingrediƫnten voor een succesvolle bijeen...komst van veel inwoners en professionals van IJsselmonde.

Op donderdagmiddag 26 november gebeurde dit allemaal in de Grote Hagen. Bijzonder bij dit alles was dat de inrichting en catering in handen was van leerlingen van de VSO Herenwaard, die hiermee een puike prestatie leverden.

Doen wat nodig is voor inwoners van IJsselmonde. Dat is het idee. Geen gedoe en de beste mensen inzetten waar ze goed in zijn. Niet meer denken vanuit organisatiebelang of indicaties, maar die hulp en ondersteuning leveren die echt nodig is, administratie en dubbel werk vermijden. Dat is makkelijk gezegd maar nog lastig te realiseren. In IJsselmonde werken we er hard aan om het toch voor elkaar te krijgen. De komende twee jaar hebben we er voor uitgetrokken om een behoorlijke stap te zetten.

De organisaties die meedoen zijn: Aafje, Laurens, Humanitas, Sonnenburgh, Leliezorggroep, Impegno, Pameijer, Middin, Gemiva-SVG, ASVZ, MEE, Woonbron, Leger des Heils, Koninklijke VISIO, Pit010, IJsselwijs, ContourDeTwern