Superhelpers

Banner Website

Gezocht: Superhelpers

Iedereen kan iets betekenen voor een ander. Als SUPERHELPER help je als vrijwilliger door een praatje te maken of bijvoorbeeld een klus te doen.

  •  Zou jij bijvoorbeeld een boodschap voor een oudere man of vrouw willen doen?
  • Of vind je het leuk om bij een bejaardentehuis te helpen met bijvoorbeeld het netjes houden van de tuin?
  • Of wil je op het terrein de Merwebolder iets voor een ander betekenen door bijvoorbeeld een rolstoel te duwen of te helpen met het koken van eten?

Dan ben jij degene die wij zoeken!

Wil je weten voor welke klussen wij jouw hulp zoeken?   Klik dan hier.

    

Gezocht: aanvragen hulp

Kunt u extra hulp gebruiken? Of vindt u het gezellig als er iemand bij u langs komt?

Dan is initiatief SUPERHELPERS wellicht iets voor u. Dan staan de SUPERHELPERS staan voor u klaar.

Schrijf nu in, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen.

Voor ouderen wil SUPERHELPERS dat beetje extra bieden wat mantelzorgers en thuiszorg niet

kunnen. Door het uitvoeren van een klus krijgen ouderen een stukje aandacht, tijd en contact. De

SUPERHELPERS zijn mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen willen wij ons inzetten

zodat ook zij iets kunnen en mogen betekenen voor anderen. Iets wat ook zij graag willen. Kent u of bent u een oudere die wel wat extra hulp en sociaal contact kan gebruiken?

Daarnaast zijn de superhelpers ook actief binnen verenigingen of andere zorginstellingen. Ligt daar een vraag voor extra hulp neem dan ook contact met ons op.

Ook op dagbestedingsgroepen en woningen binnen ASVZ kan er een Superhelper komen ondersteunen, laat ons weten wat er nodig is en wij gaan op zoek naar Superhelpers.

Meer uitleg over Superhelpers:

Superhelpers gaat er vanuit dat iedereen iets kan betekenen voor een ander en richt zich specifiek op mensen met een verstandelijke beperking. Superhelpers vormt de schakel tussen de wijk en mensen met een verstandelijke beperking. Wij streven ernaar te verbinden en op die manier het sociaal netwerk van de kwetsbare mensen in onze samenleving te vergroten.

 

Voor mensen met een verstandelijke beperking wil Superhelpers zich inzetten om het voor elkaar te krijgen dat ook zij iets kunnen en mogen betekenen voor anderen, waardoor het gevoel van “ik mag er zijn” en ‘’ik doe ertoe’’ toeneemt, en laten we eerlijk zijn, dat wil toch iedereen!

 

Voor ouderen wil Superhelpers dat beetje extra bieden wat mantelzorgers en thuiszorg niet meer kunnen doen. Door het uitvoeren van een klus krijgen ouderen net dat stukje extra aandacht, tijd en contact wat soms ontbreekt. Voor verenigingen en andere zorginstelling wil Superhelpers helpen bij het invullen van vacatures van klussen die door cliënten van ASVZ uitgevoerd kunnen worden.

Superhelpers gaat de wereld in Sliedrecht net wat mooier te maken, doordat er waardevolle ervaringen worden opgedaan en het warme contact wat er tussen mensen ontstaat.

Het werkt twee kanten op; Superhelpers legt contact met de cliënt en de begeleider van ASVZ, samen wordt er geïnventariseerd welke klussen er zijn en wat de mogelijkheden van de cliënt en eventuele risico’s.

Daarnaast legt Superhelpers contact met de wijk of met woningen en dagbestedingsgroepen binnen ASVZ. De klusvragen worden geïnventariseerd en er wordt informatie verstrekt over de werkwijze van Superhelpers Vervolgens verzorgt Superhelpers de koppeling tussen de hulpvrager en de superhelper. Samen met de begeleiding van ASVZ wordt er dan een klusplan opgesteld waarin precies staat hoe de klus wordt uitgevoerd en wat daarvoor nodig is. Superhelpers houdt daarna contact met de hulpvrager en de superhelper om te kijken hoe het gaat.

Wil je SUPERHELPER worden of ken je iemand die dit zou willen?

 

Neem dan contact op met Priscilla de Graaf of Leanne van den Dool van ASVZ, dan kijken we samen naar de mooie klussen die je kunt doen als vrijwillige SUPERHELPER.

Je mag bijgaande informatie natuurlijk ook aan iemand anders geven die SUPERHELPER wil worden.

Contactgegevens: Priscilla de Graaf - Bockkom: 06 109 388 38, Leanne van den Dool: 06 105 561 88. Of via email: superhelpers@asvz.nl.

 

SUPERHELPERS is een initiatief van ASVZ en vindt in eerste instantie plaats in Sliedrecht en omgeving.

Superhelpers in de media

Superhelpers In De Media      SLDRCHT_Blauw

Informatiekaart voor Superhelpers en voor wie hulp kan gebruiken: