Noggus

Oosteinde 11 c t/m e
2991 LG Barendrecht
0180 627 189/0180 627 496
dac-barendrecht@asvz.nl

Noggus ligt op het bedrijventerrein Dierenstein. Er werken ongeveer 50 cliënten die verdeeld zijn over verschillende activiteitengroepen. Hier worden kwalitatief mooie producten gemaakt door de houtgroep en kunstatelier La Troupe. Als aanvulling is er sinds begin 2016 een kringloopwinkel geopend. De originele kunstproducten worden nu verkocht naast de spullen die een tweede leven hebben gekregen.

De kringloopwinkel bestaat uit twee ruimtes. In de ene vind je artikelen gericht op woninginrichting, huishouding en kleding. In de andere ruimte, boven in het pand, zijn boeken, cd’s, dvd’s, spelletjes en puzzels te koop. In de winkel zijn dagelijks veel cliënten aan het werk, maar ze wijzen ook klanten de weg door het gebouw.

In kunstatelier La Troupe wordt keramiek gemaakt, geschilderd op doek en meelzakken bedrukt door middel van linodruk. De kunst- en gebruiksvoorwerpen zijn bestemd voor de verkoop en kunnen ook op bestelling gemaakt worden. Behalve de creatieve groepen is er ook een transportgroep werkzaam. Deze groep wordt ingezet bij transportwerkzaamheden binnen de regio Rotterdam.

Noggus heeft ook een kunstuitleen ‘Kunstopzich(t)’. Bedrijven en particulieren kunnen hier terecht voor het lenen van de door cliënten gemaakte kunstwerken. De kunstwerken kunnen gehaald en gebracht worden door de Transportgroep van het dagcentrum.

Meer informatie voor samenwerkingspartners
Wilt u meer weten over onze doelgroepen, uitgangspunten en werkwijze, neem dan contact op met dagcentrum Noggus. Wij laten u graag kennismaken met onze medewerkers en het mooie werk op locatie.