ASVZ zoekt Dagopleukers

Vrijwilligers Boodschappen Doen WEB

Vrijwilligers betekenen veel voor onze cliënten. Ze vormen een waardevolle schakel in hun sociale netwerk. Omgekeerd geeft werken met mensen met een verstandelijke beperking onze vrijwilligers veel plezier en voldoening. Bij ASVZ creëren we dan ook flexibel vrijwilligerswerk dat leuk en nuttig is voor cliënt én vrijwilliger.

Waarom vrijwilligerswerk bij ASVZ?

  • Activiteiten die aansluiten op persoonlijke interesses en hobby’s
  • Flexibele inzetbaarheid zonder lange termijn verplichtingen
  • Gedegen inwerkperiode, goede begeleiding en eventuele bijscholing
  • Dankbaarheid die niet in woorden uit te drukken is

Werkzaamheden

Bij ASVZ kun je verschillende soorten vrijwilligerswerk verrichten. Je kunt een cliënt meenemen op een activiteit die je zelf graag uitvoert, of dat nu sporten, schilderen, koken of boodschappen doen is. Dit kan zowel overdag als in de avond- of weekenduren. Of je kunt op een dagactiviteitencentrum helpen bij de activiteiten van onze cliënten. Zo hebben we een eigen fietsenmakerij, kaarsen- en kunstzinnige ateliers, horeca en supermarkten.

Vrijwilligers Fietsen Wim En Antoinette WEB Vrijwilligers Zumba Karlijn En Patty WEB

Ook kun je de handen uit de mouwen steken in en om onze woongroepen; je gaat bijvoorbeeld mee zwemmen, knutselen of wandelen. Soms gaat een groep op vakantie en ga je mee om cliënten te begeleiden. Je kunt ook regelmatig op bezoek gaan bij een specifieke cliënt, bijvoorbeeld om een spelletje te doen en zo een persoonlijke band met elkaar op te bouwen.

 

Ons aanbod

We vinden het belangrijk dat je vrijwilligerswerk doet waaraan je zelf net zoveel plezier beleeft als onze cliënten. Je doet het voor hen, maar zeker ook voor jezelf. Daarom willen we tijdens een kennismakingsgesprek graag samen met jou de plek vinden waar jij aan de slag kunt. We zorgen voor een contract, een reis- en/of onkostenvergoeding, WA- en ongevallenverzekering en indien gewenst een getuigschrift of certificaat. Iedere vrijwilliger kan daarnaast rekenen op goede begeleiding en ondersteuning vanuit ASVZ.

 

Wat vragen we?

Een positieve houding, goed kunnen omgaan met verschillende mensen en een beetje geduld zijn belangrijk als vrijwilliger bij ASVZ. De minimumleeftijd voor ons vrijwilligerswerk is 15 jaar, daarnaast vragen we een Verklaring Omtrent het Gedrag die wordt afgegeven door de gemeente waarin je woont. De kosten hiervan betalen we je terug. In overleg met jou bepalen we wanneer en hoe vaak je als vrijwilliger ingezet wil worden.

 

Interesse?

Wil je graag bij ons vrijwilligerswerk komen doen? Meld je dan hier aan. Of wil je eerst nog meer informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar onze coördinatoren via vrijwilligers@asvz.nl. Zij nemen dan binnen vijf dagen contact met je op.