3-jarige opleiding nieuwe stijl klaar voor vertrek!

Terug naar nieuwsoverzicht

Het is onderwijsinstelling OPPstap en ASVZ gelukt om de reguliere opleiding tot Persoonlijk Begeleider te verrijken. De drie-jarige opleiding bij ASVZ is beter afgestemd op de werkplek, zodat theorie en praktijk elkaar nog meer versterken. De eerste leerlingen starten, na een introductieperiode, maandag 6 november met de nieuwe reguliere beroepsopleiding PBGZ.

Introductie werkplekleren

Werkplekleren

Werkplekleren is daarbij een van de pijlers. Elke 3e lesdag in de opleiding vindt plaats op de werkplek van de student en vormt a.h.w. een aaneenschakeling van knooppunten tijdens de gehele  ‘opleidingsroute’. Met de extra aandacht voor werkplekleren maken we de verbinding tussen theorie en praktijk zo sterk mogelijk. In een speciale bijeenkomst werden werkbegeleiders en studenten geïnformeerd en voorbereid op samenwerking in het werkplekleren.

In de voorbereiding hebben we een hele reis gemaakt, maar we hopen met deze opleiding beter in te spelen op de eisen en verwachtingen van onze toekomstige begeleiders.

Dick-Jan de Rover Opleidingsfunctionaris

Introductieperiode en opleiding

Naast werkplekleren komen ook de ASVZ-visie, methodisch werken en communicatie aan de orde (met gastlessen door interne deskundigen). Daarnaast is er geïnvesteerd in kennismaking, leren leren, verslaglegging, presenteren en niveautoetsen voor taal en rekenen.
De opleiding start met een introductieperiode van 4 weken. Na deze periode gaat de opleiding verder in het ritme van de wekelijkse lesdag. Deze vinden plaats bij ASVZ Opleidingen en Leren in Sliedrecht en op de werkplek van de student.

2018

Omdat het werven van nieuwe, jonge medewerkers steeds doorgaat, zal in 2018 een volgende lesgroep van start gaan volgens ditzelfde concept. De introductieperiode staat gepland in de weken van 12 en 19 februari + 5 en 12 maart.

Wil je meer weten over werken en leren bij ASVZ? Kijk dan op www.werkenbijasvz.nl/leer-werkplek.html