ABCDate: veilige contactsite voor mensen met een beperking

Cliënten van ASVZ kunnen vanaf dit najaar gebruikmaken van ABCDate, een veilige, landelijke contactbemiddelingssite voor mensen met een verstandelijke beperking. Alleen cliënten van zorginstellingen kunnen hieraan meedoen.

Met ABCDate een maatje vinden

Wat is ABCDate?

ABCDate is een website speciaal gemaakt voor mensen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking. Op de website kunnen zij met mensen van eigen of andere zorginstanties chatten en in contact komen. Ze kunnen op de website op zoek gaan naar een vriendschap, maatje of een relatie. ABCDate organiseert ook speciale ABCDate avonden bij zorgorganisaties door het hele land. Daar kunnen de ABCDate deelnemers heen gaan voor een gezellig avondje uit. Maar ze kunnen er ook iemand ontmoeten die ze op de website hebben leren kennen.

Veilige website

ABCDate is een veilige website. Niet iedereen kan zomaar lid worden. Alleen mensen die begeleiding krijgen van een zorginstantie kunnen aan ABCDate meedoen. Vanaf het najaar kunnen cliënten van ASVZ hieraan meedoen.

ABCDate helpt je om nieuwe mensen te ontmoeten

Informatieavond voor verwanten en begeleiders

ASVZ vindt het belangrijk om clienten, hun ouders/verwanten en begeleiders goed te informeren over ABCDate. Daarom organiseren we informatieavonden. Wilt u meer weten? Meld u dan nu via deze website aan.

Startfeest voor cliënten

In november vinden er bij ASVZ startfeesten van ABCDate plaats. Dit worden gezellige middagen of avonden waar cliënten naartoe kunnen gaan. Begeleiders moeten cliënten van tevoren aanmelden, omdat het aantal deelnemers beperkt is. De startfeesten zijn op 8 november (Sliedrecht), 21 november (Udenhout) en 22 november (Rotterdam).