ABCDate: veilige contactsite voor mensen met een beperking

Terug naar nieuwsoverzicht

Cliënten van ASVZ kunnen vanaf het najaar van 2019 gebruikmaken van ABCDate. Dit is een veilige, landelijke contactbemiddelingssite voor mensen met een verstandelijke beperking. Alleen cliënten van zorginstellingen kunnen hieraan meedoen. De ABCDate startfeesten in Sliedrecht, Udenhout en Rotterdam waren een groot succes.

Cliënten kunnen met ABCDate op zoek gaan naar een vriendschap, maatje of relatie.

Wat is ABCDate?

ABCDate is een website speciaal gemaakt voor mensen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking. Op de website kunnen zij met mensen van eigen of andere zorginstanties chatten en in contact komen. Ze kunnen op de website op zoek gaan naar een vriendschap, maatje of een relatie. ABCDate organiseert ook speciale ABCDate avonden bij zorgorganisaties door het hele land. Daar kunnen de ABCDate deelnemers heen gaan voor een gezellig avondje uit. Maar ze kunnen er ook iemand ontmoeten die ze op de website hebben leren kennen.

Waarom is ASVZ aangesloten bij ABCDate?

Bij ASVZ werken we vanuit een sterke, gedeelde visie aan één missie. We willen dat mensen met een beperking 'het gewone leven ervaren'. Met alles wat daarbij hoort: een menswaardige leefomgeving, sociale contacten, betekenisvol(le) werk/daginvulling en ruimte om zelf keuzes te maken. Samen met cliënten, hun netwerk, vrijwilligers en onze partners proberen we elke dag dichter bij dit doel te komen. ABCDate is hiervoor een geschikte partner, dankzij deze landelijke contactbemiddelingssite kunnen cliënten op een vellige manier en zo zelfstandig mogelijk hun sociale contacten verder uitbreiden. 

De cliënten zijn tijdens een ABCDate startfeest met veel plezier bezig met de 'Wie ben jij bingo!'.

ABCDate startfeesten groot succes

In november kwamen 140 cliënten naar de ABCDate startfeesten in Sliedrecht, Udenhout en Rotterdam om elkaar te ontmoeten. Door middel van spelletjes werden cliënten tijdens deze startfeesten geïnformeerd en enthousiast gemaakt voor de contactbemiddelingssite. Dankzij de vragen uit de 'Wie ben jij bingo!' kwamen de cliënten meer over elkaar te weten. De volgende vragen werden gesteld: Wanneer ben je geboren?, Wat is je lievelingsdier? en Wat eet je graag?. Maar ook gingen de voetjes van de vloer tijdens de silent disco en liet iedereen zijn of haar beste dansmoves zien. Elke avond gingen de cliënten enthousiast naar huis. De begeleiders hoorden regelmatig: 'We gaan snel weer afspreken!'. Een eerste stap tot een mooie vriendschap en/of mogelijk een relatie.    

ABCDate ontmoetingsavond

In het nieuwe jaar organiseert ASVZ in samenwerking met ABCDate op 23 januari op locatie Wielewaal in Rotterdam een ontmoetingsavond. De cliënten die lid zijn van ABCDate kunnen hier heen voor een gezellig avondje uit. Zij kunnen ook andere leden ontmoeten die ze op de website hebben leren kennen. Op deze avond zijn ook cliënten van andere zorgorganisaties welkom. Meer info? Stuur een mail naar abcdate@asvz.nl.