ASVZ zet samen met o.a. gemeente Gorinchem in op meer beweging van cliënten

Terug naar nieuwsoverzicht

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Bewegingsgerichte zorg.

Donderdag 8 februari ondertekenden zorgorganisaties Sozorg, Syndion, ASVZ, Philadelphia en gemeente Gorinchem de samenwerkingsovereenkomst Bewegingsgerichte zorg. Het startsein om cliënten in zorginstellingen meer te laten bewegen. Dit is nodig omdat meer beweging bijdraagt aan veerkracht, zelfredzaamheid en vitaliteit van de cliënten.

 

Een beweegcoach gaat ervoor zorgen dat bewegen een onderdeel wordt in het dagelijks doen en laten van cliënten. Zorgmedewerkers en vrijwilligers krijgen coaching en begeleiding hoe zij dit in hun werk kunnen integreren.

 

Om de beweegcoach mogelijk te maken is er financiering vanuit alle partijen. Daarnaast subsidieert de Dienst Gezondheid en Jeugd een gedeelte.

De beweegcoach gaat vooralsnog voor een jaar aan de slag. Dit kan verlengd worden voor een periode van drie jaar. Het is de bedoeling dat de Beweegcoach in april 2018 gaat starten.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Bewegingsgerichte zorg

Meedoen door beweging

De inzet van een Beweegcoach sluit aan bij de ambities van de beleidsvisie sport: De Kracht van Sport. Waarbij sport een structurele plek krijgt in de zorg en welzijn. Huisartsen, fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals kijken naar de kansen die bewegen biedt voor hun cliënten. Alle zorgaanbieders in Gorinchem zetten in op bewegingsgerichte zorg. Sport en bewegen is voor iedereen toegankelijk en draagt bij aan een vitale samenleving.

 

Bron: redactie www.ronddelinge.nl