Ouders voor ouders in Begeleiding à la carte

Terug naar nieuwsoverzicht

Ouders voor ouders, een initiatief van de Ouder-/Verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder (OVV), is geselecteerd voor het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). We zijn erg trots dat het ministerie het project van ASVZ heeft uitgekozen.

Wat houdt het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte in?

Minister Hugo de Jonge heeft in 2018 bij ASVZ het programma Volwaardig leven gelanceerd. Met dit programma wil het ministerie van VWS de zorg toekomstbestendig maken en meer passend bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Daarom is op 1 juli jl. de kick-off gegeven voor het vernieuwingstraject Begeleiding á la carte binnen dit programma. Dit wordt door VWS uitgevoerd in samenwerking met Vilans, kennisorganisatie voor de langdurende zorg. Als ASVZ doen we aan dit programma mee dat loopt van 2019 tot en met 2021.

Ouders voor ouders brengt verwanten in contact met elkaar. Corrie vond bij Ouders voor Ouders zo'n luisterend oor.

Project: Ouders voor Ouders

Ouders voor ouders is twee jaar geleden begonnen als proef in de regio Waardenland en dat werd door veel ouders als erg waardevol ervaren. Daarom wil de OVV het project nu ook uitbreiden naar andere locaties van ASVZ. Het doel is dat binnen twee jaar Ouders voor ouders in de hele organisatie bij ouders/verwanten, overige familieleden van cliënten van ASVZ, medewerkers en cliënten bekend is. Met de steun van VWS en Vilans werkt het projectteam het project verder uit. Het projectteam van ASVZ bestaat uit projectleider Bertina Spelt, coördinator medezeggenschap en ervaringsdeskundige, en Marthy Wachtberger, ouder van een cliënt en initiatiefneemster Ouders voor ouders.    

Kennisdeling

We gaan vanuit ASVZ onze kennis en ervaring ook met andere organisaties delen, om zo echt een bijdrage te leveren aan de vernieuwing in de zorg. Dit wordt gedeeld via de website van Kennisplein Gehandicaptenzorg. ASVZ heeft op deze website ook een eigen deelnemerspagina waarop meer informatie is te vinden: deze pagina is hier te bekijken. Daarnaast komen er bijeenkomsten met collega-zorgaanbieders binnen het lerend netwerk Familiebetrokkenheid en ontzorgen. We werken samen aan meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg!   

Meer weten?

Wilt u weten wat Ouders voor ouders voor u kan betekenen? In het magazine AanZet vertelt Corrie wat Ouders voor ouders voor haar betekent. Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van de Ouder-/Verwantenvereniging Merwebolder/Lingebolder (OVV).