Boedelmarkt als afscheid bij sluiting hoofdgebouw Vincentius

Terug naar nieuwsoverzicht

Per 1 september is de sluiting van het hoofdgebouw Vincentius als ASVZ locatie een feit. Als symbolisch afscheid is er op 5 september op het voorterrein tussen 11.00 en 16.00 uur een boedelmarkt.

Hoofdgebouw op ASVZ locatie Vincentius in Udenhout

Herbestemming monumentaal pand

Per 1 september is de sluiting van het hoofdgebouw Vincentius als ASVZ locatie een feit. Het hoofdgebouw wordt per die datum overgedragen aan projectontwikkelaar Boei. De ontwikkelaar is intensief met de gemeente in gesprek over de bestemmings- en uitvoeringsmogelijkheden en heeft genoeg ervaring met de herbestemming van monumentale gebouwen. Het monumentale en beeldbepalende karakter speelt hierin een centrale rol.

Boedelmarkt

Met deze overdacht sluit ASVZ als zorgorganisatie een periode af waarin het gebouw decennia lang is ingezet voor zorgfuncties. Ter vervanging van het hoofdgebouw is de afgelopen jaren op het achter terrein veel nieuwbouw gerealiseerd. Als symbolisch afscheid van het karakteristieke gebouw is er op vijf september nog een laatste activiteit. Op het voorterrein is er tussen 11.00 en 16.00 uur een boedelmarkt. Vanaf 10.00 uur kunnen medewerkers er terecht, vanaf 11.00 uur voor alle andere geïnteresseerden. Alle voor de organisatie niet-bruikbare en overbodig geworden boedel wordt van de hand gedaan.