Buddy run 2017

Zaterdag 1 juli organiseerde ASVZ in samenwerking met bootcampclub Gymforce One te Dordrecht, een Buddy-obstacle run. 160 cliënten, medewerkers en verwanten trotseerden een parcours met zo’n 30 hindernissen. Er werd door de modder gekropen, over houten muren heen geklommen, met zandzakken en autobanden gesjouwd en vooral heel veel samengewerkt om er voor te zorgen dat iedereen de finish zou halen.

Klimmen tijdens de Buddyrun

Waarom een obstacle run?

Obstaclerunning is misschien wel een van de snelst groeiende sporten in Nerdeland. Zeker in deze periode van het jaar kan je bijna elk weekend wel ergens een run lopen als je zou willen. De evenementen zijn echter prijzig, massaal en vaak niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Via de cliëntenraden van ASVZ kwamen er signalen dat er wel degelijk een wens lag bij cliënten om aan dit soort evenementen mee te doen. ASVZ stimuleert cliënten te bewegen en uitdagingen aan te gaan. Tevens is ‘Samen doen’ een van de speerpunten. Daarom organiseerde ASVZ zelf ‘De Buddyrun’. Vooraf kregen deelnemers de gelegenheid mee te doen aan bootcamptrainingen om zichzelf voor te bereiden. Deze trainingen werden tevens door medewerkers van ASVZ georganiseerd en verzorgd.

Vies worden hoort erbij

De Buddyrun op sportpark Schenkeldijk

Opzwepende muziek, gezamenlijke warming-up voor alle startgroepen en veel aanmoedigingen van alle aanwezigen zorgde voor een goede sfeer. Voor veel deelnemers was dit de eerste keer dat ze aan een echte obstacle run meededen. De eerste hindernissen waren vaak dan ook even wennen. Ondanks dat was het voor de vrijwilligers die bij de obstakels uitleg gaven mooi om te zien hoe vanzelfsprekend het samenwerken soms verliep. Als het muurtje te hoog was kreeg iemand even een zetje mee en waren de materialen te zwaar dan tilde de buddy’s ze samen over het veld.

Als beloning ontving iedere deelnemer, net als bij andere obstacleruns, een welverdiend finishers shirt! ASVZ heeft het voornemen om volgend jaar weer een Buddyrun te organiseren. Met ook vooraf weer de mogelijkheid te trainen.

Meer foto's vind je op de Facebookpagina van de Buddyrun.