Buddyrun ASVZ: Spanning…., opluchting….en dan de trots!

Cliënten van ASVZ kunnen op 22 juni voor de 3e keer deelnemen aan een obstacle run die speciaal voor hen is opgezet.

Obstacle running

Het is misschien wel een van de snelst groeiende sporten in Nederland: obstacle running. De evenementen zijn prijzig, massaal en vaak niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Via de cliëntenraden van ASVZ kwamen er signalen dat er wel degelijk een wens lag bij cliënten om aan dit soort evenementen mee te doen. Daarom organiseert ASVZ in samenwerking met bootcampclub Gymforce One voor de 3e keer 'De Buddyrun'. Een sportevenement waar gezondheid, samenwerken en gezelligheid centraal staan.

Waarom de naam Buddyrun?

Zoals bij meer obstacle runs heb je een maatje nodig om de finish te kunnen halen. Ook bij de Buddyrun staat samenwerken centraal. Samenwerken met de begeleider, vrijwilliger, familie of vriend met wie je meedoet. Het gaat namelijk om het samen uitdagingen aangaan. Samen kijken of je grenzen kan verleggen en nieuwe dingen kan leren. Als een muurtje te hoog is krijgt iemand even een zetje mee. Zijn de materialen te zwaar? Dan tillen de buddy's ze samen over het veld.

Vooraf weet je dat het zwaar wordt, dat vind ik spannend. Je weet dat je vies wordt en dat dingen moeilijk zijn. Als je het dan toch hebt gehaald samen, voelt dat heel goed’. Dan voel ik me trots’.

Deelnemer voorgaande editie

Buddyrun 22 juni 2019

Zo’n 220 deelnemers hebben zich tot nu toe aangemeld voor de Buddyrun op 22 juni a.s. De dag wordt om 9.30 uur gestart met een warming-up. Tijdens de run klimmen deelnemers o.a. over touwen, wordt een grote Jeep weggesleept, gevaren in kano's, etc. Omdat de hindernissen soms even wennen zijn, staan er bij ieder obstakel vrijwilligers die uitleg geven. Op het finishveld wordt via een groot obstakel met klimnetten over de finishlijn heen geklommen. Alle deelnemers ontvangen bij de finish een welverdiend ‘finishers-shirt’ en natuurlijk een applaus van de toeschouwers.

Cliënten, medewerkers, familie, verwanten en vrienden kunnen zich nog steeds aanmelden voor deelname via buddyrun@asvz.nl. Meer informatie over deelname is te vinden op het portaal van ASVZ.

Buddyrun 2017