Het pand aan de Chico Mendesring neemt vaste vormen aan.

Vrijdag 20 oktober konden de bewoners een eerste glimp opvangen van hun nieuwe kamer. Er werd druk gemeten en gediscussieerd waar de meubels kunnen staan. De cliënten kunnen niet wachten om eind januari 2018 te gaan verhuizen.

Chico Mendesring 1

Kijkmiddag
De kijkdag aan de Chico Mendesring 1 in Dordrecht werd goed bezocht. Bijna alle toekomstige bewoners waren aanwezig met hun familieleden. Peter Mertens, raad van bestuur ASVZ, verwelkomde iedereen. Helaas regende het, maar hierdoor konden we gelijk controleren of het pand waterdicht is.
Kamers op de begaande grond, eerste en derde etage waren toegankelijk.
Op de 3e verdieping was er hier en daar al geschilderd, zodat je een goed idee kreeg hoe de kamers eruit komen te zien.

Bouwplannen
De plannen voor de ontwikkeling van het wooncomplex waren al een paar jaar gereed. Maar in maart 2017 kon er eindelijk met de bouw gestart worden. Door de vele ramen zijn het hele lichte, ruime studio’s geworden. Ieder met een eigen sanitair, douche en keukenblok. Op de 2 gemeenschappelijke woon- / eetkamers kunnen jong en oud zich vermaken. De jongste bewoonster is 25 jaar en de oudste bewoner 81 jaar.

Twee locaties gaan samen
Het nieuwe pand biedt woonruimte aan 20 cliënten met een lichte tot matige verstandelijk beperking. De bewoners wonen momenteel verspreid over twee locaties in het centrum van Dordrecht. Ze zullen het leven midden in de stad ongetwijfeld missen. Maar met de bus die voor de deur stopt, zijn ze zo in de stad.