Confetti bij eerste paal Droom je Thuis-huis

Terug naar nieuwsoverzicht

Met de knal van een confettikanon werd de start van de bouw van het Droom je Thuis-huis in Naaldwijk een feit. De twaalf toekomstige bewoners van dit ouderinitiatief krijgen in de zomer van 2022 de sleutel van hun appartement. Marit: ‘Ik heb dan vierentwintig jaar thuis gewoond. Ik snap dat het voor mijn moeder heel lastig zal zijn als ik de deur uit ga, maar voor mij niet. Ik heb er zo’n zin in’.

Het idee van het Droom je Thuis-huis komt van Kees Quak, de vader van toekomstige bewoner Rens. “Het is een prachtige locatie, pal tegen het centrum van Naaldwijk. Ideaal voor onze kinderen. We vonden in ASVZ de zorgverlener die we zochten’.

Yolanda Rook, projectcoördinator ouderinitiatieven bij ASVZ: ‘Er zijn steeds meer ouders die zelf vorm willen geven aan de woonomgeving van hun kind. Ze kiezen ervoor om zelf een woning op te richten en met elkaar een zorgaanbieder te kiezen. ASVZ erkent de behoefte van ouders die zelf de regie in handen nemen. We kijken er dan ook naar uit om deze groep jongeren te gaan begeleiden.’

Droom je Thuis-huis

Het huis bestaat straks uit 12 appartementen. Elke bewoner krijgt zijn eigen appartement. Er zijn twee gemeenschappelijke woonkamers met een centrale keuken en een kantoor, dat ook dienst doet als slaap/ wachtruimte.

Hechte groep

De jongeren wonen nu nog thuis maar logeren al regelmatig bij elkaar. Zo is de overgang naar het zelfstandig wonen met elkaar al wat minder groot’. Dat ze hecht zijn met elkaar was te merken tijdens de opening. Er heerste een feestelijke stemming onder alle aanwezigen.

Meer informatie Droom je Thuis-huis

Wil je meer weten over de ouderinitiatieven waar ASVZ verantwoordelijk is voor de zorg? Lees meer op de pagina ouderinitiatieven.

Of meer lezen over het Droom je Thuis-huis? Kijk op de website Droom je Thuis.