Crowdfundingsactie TDG een succes

Terug naar nieuwsoverzicht

‘Transport in de knel! Help mee!’ was de oproep van ASVZ locatie Tweewieler de Gadering (TDG) uit Hoogvliet om middels crowdfunding een nieuwe werkbus aan te schaffen.

Werkbus

Bij Tweewieler de Gadering werken mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de nieuwe bus kunnen klanten weer gebruikmaken van de gratis ophaaldienst voor fietsreparaties en doen werknemers zo waardevolle werkervaring op.

Vanuit de zorg is het lastig om budget voor een werkbus vrij te maken, vandaar dat er crowdfundingsactie is opgezet. Voor TDG is dit een nieuw fenomeen. In juli is begeleider Joop van Gils gestart met de actie. En met succes! Hij heeft zijn eigen brede netwerk benaderd, interviews gegeven bij radiozenders en berichten via social media verspreid. In zijn communicatie heeft Joop het belang van de bus goed kunnen overbrengen. Door de bijdrage van diverse fondsen, een bijdrage van ASVZ en deze actie is het streefbedrag van € 32.707,- opgehaald.

Aangezien de winkel op een afgelegen plek ligt en er veel vrachtverkeer is, komen klanten niet graag op de fiets hier naar toe. Nu zij straks weer de beschikking hebben over een bus kunnen ze de fietsen bij de mensen thuis ophalen en bezorgen. Dit levert werk op, veel werk! Voor de cliënten en vrijwilligers van Tweewieler de Gadering is contact leggen met mensen buiten de eigen leefwereld niet altijd eenvoudig. ‘Daar willen we ze graag bij helpen’ geeft Joop aan. ‘De mensen bij TDG hebben kwaliteiten die ze graag laten zien en inzetten voor een ander! Een bus om klanten te bezoeken levert dan ook tal van waardvolle contacten op tussen mensen met en mensen zonder beperking. Niet zelden vinden zo de mooiste ontmoetingen plaats. En zo zien we het graag, niet een bestaan apart van de ander, maar met elkaar!’