De gedenkmuur op locatie Merwebolder is in gebruik genomen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Afgelopen donderdag werd een langgekoesterde wens van ASVZ en cliënten vervuld. De gedenkmuur op locatie Merwebolder werd geopend.

Onthulling door Koos en Hakan

Opening

Tijdens de opening bedankt Hanneke Kooiman, namens de raad van bestuur, iedereen die zich met hart en ziel ingezet heeft voor het tot stand komen van deze gedenkmuur. “Uit het oog is beslist niet uit het hart. Ook als iemand gestorven is denken we aan die persoon. Het is een gedenkwaardig moment dat deze plek nu eindelijk gerealiseerd is.

Troost

Martin Faase, die als ouder (en namens de ouder-verwantenverenging) sprak zei: “We zijn blij met deze muur en de plek waar hij staat. We hebben nu een plek om te herdenken en om te herinneren. Een plek van troost.”
Ook bewoners hadden een rol tijdens de opening. De eerste kastjes, ter herdenking aan overleden bewoners Jeroen en Dick, zijn onthuld door Koos en Hakan. Hennie las een zelfgemaakt gedicht voor.

Bijzondere samenwerking

Martien Bosboom, projectleider huisvesting, vertelt hoe de muur tot stand gekomen is, want dat is best bijzonder. “Nadat het plan voor de muur er lag, hebben we contact gezocht met verschillende aannemers die wel eens op het terrein van de Merwebolder werkzaamheden deden. Vervolgens zijn die aannemers een samenwerking aangegaan. De ene groef het gat en de ander stortte het beton voor de muur. Een ander leverde de stenen die weer door iemand anders op elkaar werden gemetseld. Zo ging het ook met de verlichting, de bestrating, en de aanplant van het groen.” “Heel bijzonder hoe deze werkzaamheden ons hebben veranderd” aldus dhr. Kuiper namens alle aannemers. “Meestal zijn we puur met stenen bezig maar nu werden we bij de leefomgeving van deze cliënten betrokken, een verrijking.”

Mogelijk gemaakt door samenwerkingspartners:

Visser Groen, De Kuiper infra bouw, Klijn Infra, Bakker Arkel , Hera Bouw, Sweco, Merwestreek, Korevaar Sliedrecht, van Rennes, Vroegh, J van Esch bv, A van Casteren Tilburg bv, Ouwehand Bouw en de OVV Merwebolder/Lingebolder.

AD Dordrecht:

'Gedenkmuur op Merwebolder is een plek van, voor en door de bewoners.