De Handweverij maakt eigenwijs mode-accessoire

Terug naar nieuwsoverzicht

Afgelopen zondag presenteerde Social Label het prototype van hun nieuwe productlijn SKIN tijdens de Dutch Design Week. Deze SKIN is o.a. gemaakt door De Handwerverij van ASVZ.

Samenwerken

StudioRens ontwierp een innovatief ontwerp en werkt samen met de wevers van de Handweverij en het TextielMuseum | TextielLab om het vakmanschap van het weven op deze locatie een nieuwe richting te geven. Dit resulteert in een eigenwijs modeaccessoire!

Het resultaat van de samenwerking

Superstoer dat Noortje zo door werkt terwijl iedereen staat te kijken!

Alice Lampe Begeleider van Noortje bij de Handwerverij van ASVZ

Live workshop weven door Noortje en Alice

Maker Noortje, cliënt bij ASVZ, werkt op woensdagochtend, donderdag en vrijdag op de nieuwe weefgetouwen. Ze maakt diverse creatieve textielproducten. Ze staat bekend als een hele creatieve dame die graag zelf dingen uitvindt. Tijdens de Dutch Design Week gaf zij samen met haar begeleider een workshop weven aan bezoekers van het evenement. Noortje vond het superspannend, maar werkt heel geconcentreerd door tijdens deze workshop! Alice: “Superstoer dat Noortje zo door werkt terwijl iedereen staat te kijken!”.

Noortje laat zien hoe het werkt.

Mensgerichte economie

Social Label wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen en organisaties geïnspireerd worden om een mensgerichte economie vorm te geven. Social Label ontwerpt arbeid op maat voor de makers naar een inclusieve wereld waarin iedereen naar vermogen meedoet. Waar betekenisvol werken en leven centraal staan.

Video presentatie over de samenwerking