De Sterk in je Werk week

Terug naar nieuwsoverzicht

De Sterk in je Werk week (van 18 t/m 22 november) is in volle gang. Tijdens deze week worden er door diverse zorgorganisaties verschillende activiteiten georganiseerd voor alle zorgmedewerkers. ASVZ heeft in Udenhout ook een workshop verzorgd: Welkom in de wereld van social media. Hoe hebben de deelnemers dit ervaren?

Ik ben weer opgefrist met de huidige ontwikkelingen en heb inspiratie gekregen om met mijn doelgroep hierover in gesprek te gaan.

Deelnemer van de workshop 'Welkom in de wereld van social media'

Digivaardigheid in de zorg

Samen met de regionale werkgeversorganisaties en andere zorgorganisaties worden in de Sterk in je Werk week allerlei leuke en interessante activiteiten georganiseerd voor zorgmedewerkers. De zorgmedewerker zorgt elke dag voor een ander, maar zorgen zij ook goed voor zichzelf? Tijdens de Sterk in je Werk week kunnen de zorgmedewerkers werken aan persoonlijke ontwikkeling en de regie nemen over hun loopbaan. Dit jaar is er speciale aandacht voor ‘Digivaardigheid in de zorg. Hoe digitaal vaardiger de zorgmedewerker is, hoe meer tijd er is voor de cliënt en hoe prettiger gewerkt kan worden.

De zorgmedewerkers zijn tijdens de workshop 'Welkom in de wereld van social media' in gesprek met elkaar.

Workshop: Welkom in de wereld van social media

Sandra Schrauwen en Anke Donders (coaches educatie bij ASVZ) hebben de workshop 'Welkom in de wereld van social media' gegeven. Deze workshop sluit perfect aan bij het centrale thema van deze week: ‘Digivaardigheid in de zorg’. De zorgmedewerkers werden door het spel Mediajungle meegenomen in het leven in de media. Hoe blijf je als zorgprofessional aangesloten bij de doelgroep en voorkom je een digitale kloof? Wat speelt er bij jouw doelgroep en hoe ga je hierover in gesprek met elkaar?

Het spelen van Mediajungle levert mooie inhoudelijke gesprekken op. Doordat je gewoon doet, leert van elkaar en met elkaar in verbinding komt.

Deelnemer van de workshop 'Welkom in de wereld van social media'

Gevarieerde groep deelnemers

Het was een leuke en gevarieerde groep deelnemers: zorgmedewerkers uit zowel de ouderenzorg als zorginstellingen. Dit laat des te meer zien dat het thema overal leeft binnen de zorgsector. Het was een interactieve workshop waardoor er veel gesproken is over casussen rondom bijvoorbeeld sexting en shame-sexting. Daarnaast werd de positieve kant van het gamen belicht. Een mooi voorbeeld uit de praktijk werd besproken: een cliënt liet tijdens het gamen vaardigheden zien die eerder nooit opgemerkt waren door de begeleider. Hierdoor ontstond de mogelijkheid voor de cliënt om naar ander werk te zoeken. De zorgmedewerkers waren na afloop erg enthousiast en geïnspireerd om met de opgedane kennis het gesprek met patiënten/cliënten aan te gaan. Een mooi resultaat!