Demodag zorgtechnologie bij ASVZ

Terug naar nieuwsoverzicht

Tijdens de e-healthweek organiseerde ASVZ een demo-dag voor medewerkers, cliënten, hun netwerk en andere geïnteresseerden. Alle materialen konden bekeken en uitgeprobeerd worden. Ook waren er elk uur korte demonstraties.

Zorgtechnologie binnen ASVZ

Je kunt er niet omheen: de online reisplanner, je navigatiesysteem, de digitale agenda in je smartphone, je tablet waarop je snel dingen op kan zoeken, contactloos betalen en handige apps. Technologie is overal en voor iedereen. Dat zie je ook bij cliënten en medewerkers van ASVZ: we hebben beeldzorg, computers met oogbesturing, Virtual Reality therapie, informatieschermen voor woningen, apps en noem maar op. Ben jij ook benieuwd naar o.a. beeldzorg, computers met oogbesturing, Virtual Reality therapie, informatieschermen voor woningen, apps, etc.? Kom dan naar onze Eureka stand tijdens de Ontdek-dagen in maart. 

Filmverslag van de demo-dag:

Eureka

Het is belangrijk om helder te hebben welke zorgtechnologie er is, voor wie het past en vooral, of het werkt! Binnen ASVZ hebben we daarom een expertisecentrum opgezet: Eureka. Eureka kijkt en onderzoekt welke technologische toepassingen helpen om de kwaliteit van leven van cliënten te verbeteren. We bundelen behoeften en kennis, geven demonstraties en ondersteuning. We doen dat niet vanachter een bureau, maar actief samen met cliënten, medewerkers en betrokkenen. Mark Vervuurt, orthopedagoog en projectleider eHealth bij ASVZ: “Cliënten hebben recht op alle mogelijkheden die hun leven betekenisvoller of prettiger maken. Dat kan zorgtechnologie zijn. Zo vertelde een cliënt bijvoorbeeld dat hij heel blij is met beeldzorg, omdat hij zijn verhaal altijd kwijt kan als het nodig is.”

Meer informatie Ontdek-dagen:

Ben jij ook benieuwd naar o.a. beeldzorg, computers met oogbesturing, Virtual Reality therapie, informatieschermen voor woningen, apps, etc.? Kom dan naar onze Eureka stand tijdens de Ontdek-dagen in maart.

Van 12 tot en met 16 maart organiseert ASVZ op 4 locaties een Ontdek-dag. Het programma bevat o.a. een banen- en vrijwilligersmarkt, diverse workshops, speeddates, rondleidingen en uiteraard eten & drinken. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het programma verschilt per locatie.

Voorbeelden van toepassingen

  • De Smartwatch:geeft cliënten rust. Zo hoeft een cliënt bijvoorbeeld niet meer zo vaak te vragen aan groepsleiding wanneer hij/zij ergens een afspraak heeft.
  • De PIP (stress) meter: met dit middel ontdekte een cliënt dat grappen maken bij hem veel beter werkt dan ontspanningsoefeningen.
  • ‘B-appy’ neemt de leef- en leerstijl van de cliënt als aangrijpingspunt en geeft op een positieve en concrete manier richting aan gezondheid.

Lees verder in Aanzet (pagina 21)

Robotkatten tijdens de open dag bij ASVZ