Evenementen-toppers krijgen certificaat

Terug naar nieuwsoverzicht

Van catering tot podium opbouwen. De cursisten van de Event Academy van ASVZ leren wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement. Zaterdag 12 maart kregen de eerste 16 deelnemers hun certificaat uit handen van Jaap de Gruijter van de raad van bestuur.

"Het was een super training," zegt Tim, die zojuist zijn certificaat heeft gekregen, "ik zou het iedereen aanraden," vervolgt hij, "het leukste vond ik om te leren hoe je met gasten omgaat. Licht en geluid vond ik ook heel interessant. Hoe je op het podium de artiesten er zo mooi mogelijk kan laten uitzien. Het is gewoon een hele afwisselende cursus."

Diploma-uitreiking op 12 maart

Talent

"Het waren voortreffelijke leerlingen," vertelt Joris van Wijngaarden, organisator en bedenker van de Event Academy. Joris: "ASVZ organiseert regelmatig evenementen zoals congressen, jubilea en feesten. Cliënten vinden het leuk om daaraan mee te helpen. Zo ontstond het idee voor deze cursus." ASVZ vindt het belangrijk dat cliënten hun talenten ontdekken. Op deze manier creëren we binnen onze eigen organisatie ook meer plekken voor arbeidsmatige dagbesteding.

Rollenspel

De cursus bestaat uit tien lessen en drie praktijkdagen. De eerste drie gaan over samenwerken, communicatie en gastvrijheid. Senior coach cliëntzeggenschap en docent Bertina Spelt: "De cursisten waren heel leergierig en gemotiveerd en stelden de goede vragen," vertelt ze, "de lessen bestaan uit een stukje uitleg en daarna een opdracht of rollenspel. Over hoe je samenwerkt, om hulp vragen, omgaan met boosheid en onverwachte situaties."

Daarna komen de praktijklessen, zoals catering en podiumopbouw. Docenten van het praktijkgedeelte zijn geluidstechnicus Gerard Krikke, Joris van Wijngaarden en Arie van den Nieuwendijk van Partycentrum de Lockhorst in Sliedrecht, waar de cursus ook plaatsvindt.

Vooral meedoen

"Catering vond ik eerst lastig, maar nu gaat het heel goed," vertelt cursist Michael, "ik heb veel geleerd tijdens deze cursus. Daar heb je wat aan. Het was super leuk om mee te doen. We hadden samen lol en je helpt elkaar. Ik raad het iedereen aan om je aan te melden en gezellig mee te doen."

De gediplomeerde cursisten kunnen hun borst nat maken. Dit jaar staan er al heel wat evenementen op de kalender waar zij hun kennis en kunde kunnen inzetten. Bovendien gaan zowel Tim als Michael meedoen aan de vervolgcursus BBQ-boys waarin ze leren hoe ze een barbecue kunnen organiseren en uitvoeren.

Op 21 maart begint een tweede ronde van de Event Academy met 25 deelnemers.