Evert Jan Slootweg op bezoek bij ASVZ

Terug naar nieuwsoverzicht

Vandaag was Evert Jan Slootweg te gast op verschillende locaties van ASVZ. Het Tweede kamerlid voor het CDA is geadopteerd door de Ouder- en Verwantenvereniging van locatie Merwebolder en Lingebolder van ASVZ.

Evert Jan in gesprek met begeleider en client

Bezoek Evert Jan locaties ASVZ

In de ochtend werkte Evert Jan mee bij Restaurant Het Uitzicht. Tijdens het snijden van de groenten, het schoonmaken van meubilair en het maken van broodjes nam hij de tijd om in gesprek te gaan met cliënten en begeleiders. De cliënten lieten zien wat ze aan vaardigheden bezitten en hoe ze hun dromen voor de toekomst willen verwezenlijken. Samen spraken zij over wat hen in onze maatschappij helpt en wat hen beperkt. Bij zijn afscheid zij hij; ‘dit is een werkplek waar mensen trots zijn op wat ze doen en veel kunnen laten zien van wat ze in huis hebben’. Na een gezonde en smaakvolle lunch werd Evert Jan verwacht op een woning. Daar sprak hij met een teamleider over de regeldruk die ervaren wordt door teamleiders en begeleiders.

Evert Jan en het hele team van restaurant Het Uitzicht in Sliedrecht

CDA Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg adoptielid van de OVV.

Na Jan de Vries (CDA), Tamara van Ark (VVD), Bas van ’t Wout (VVD), Mona Keijzer (CDA) en Anne Kuik (CDA) vindt het bestuur van de Ouder- en verwantenvereniging het fijn met Evert Jan weer een ingang in de politiek te hebben. Zo kunnen wij laten zien wat er speelt op de werkvloer. 

Dit lidmaatschap geeft Evert Jan de mogelijkheid om kennis te krijgen van waar ouders/verwanten, cliënten en medewerkers in de zorg tegenaan lopen. Hij krijgt op deze manier een inkijk in de wereld van de gehandicaptenzorg.