Frisse wind door ouderinitiatief Olivier Moergestel

Terug naar nieuwsoverzicht

Negen jaar na de start van Olivier in Moergestel was het voor de twaalf bewoners en hun zorgteam hoog tijd om een frisse wind door kantoor en huiskamer te laten waaien.

De nieuwe werkruimte en frisse kleuren bij Olivier Moergestel

Gehorigheid zit niet meer dwars

Belangrijkste is dat gehorigheid Olivier niet meer dwars zit. De gewone zorg kan bij activiteiten in de gemeenschappelijke ruimte gewoon doorgang vinden. Met financiële steun en handen van subsidiënten en sponsoren het Oranje Fonds, het Ommering Fonds en  zorgverlener ASVZ kan het wooninitiatief er na een verbouwing van de gemeenschappelijke ruimte weer jaren tegenaan.

Middenin de samenleving

Olivier wil midden in de Moergestelse samenleving staan. Eerste vereiste daarvoor is dat de thuisbasis op orde is. Bij Olivier wordt 24-uurs zorg geleverd door een enthousiast team. De ruimte waarin de teamleden gingen slapen en vergaderen werd negen jaar geleden wel erg krap ingetekend. Teamoverleg en vertrouwelijke gesprekken waren amper mogelijk in het veredelde ‘hok’, waar het vooral ’s zomers ook erg benauwd kon zijn.

Samenwerken voor verbetering

Belangrijkste is dat gehorigheid Olivier niet meer dwars zit. De gewone zorg kan bij activiteiten in de gemeenschappelijke ruimte gewoon doorgang vinden. Met financiële steun en handen van subsidiënten en sponsoren het Oranje Fonds, het Ommering Fonds en  ASVZ kan het wooninitiatief er na een verbouwing van de gemeenschappelijke ruimte weer jaren tegenaan.