ASVZ tekent regionale Green Deal Duurzame Zorg in de provincie Utrecht

Terug naar nieuwsoverzicht

Op 28 oktober 2020 ondertekenden ASVZ, de gemeente Vijfheerenlanden, samen met het Milieuplatform Zorgsector, de regionale Green Deal Duurzame Zorg. Met de Green Deal Duurzame Zorg maken zorgorganisaties en gemeenten afspraken om de zorg in de provincie Utrecht duurzamer te maken.

Duurzame bedrijfsvoering

ASVZ is al enige tijd actief om de zorg en haar bedrijfsvoering duurzamer te maken. Zo zijn er al ruim 11.000 zonnepanelen op de verschillende locaties gelegd en gaan we naar 13.000 panelen. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan de gedragsverandering bij medewerkers, ouders/verwanten en cliƫnten om duurzaam om te gaan met energie.

Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst nemen we de verantwoordelijkheid om te besparen op het gebied van energie, water, voedsel en grondstoffen. Het doel is om in lijn met het regeerakkoord en de landelijke Green Deal Duurzame Zorg, te werken naar 49% klimaatneutraliteit in 2030.

Online tekenmoment met de partners

Partners

Duurzame zorg is een onderwerp waarin het sociaal domein en duurzaamheid elkaar goed kunnen versterken: een toekomstbestendige zorg. Daarom zijn namens de gemeente zowel wethouder Christa Hendriksen (duurzaamheid) als wethouder Marcel Verweij (sociaal domein) bij het tekenmoment aanwezig.
De partners in deze samenwerkingsovereenkomst zijn: ASVZ, provincie Utrecht, de gemeente Vijfheerenlanden en Milieuplatform Zorgsector.

Green Deal duurzame zorg

Eerder tekenden we al de landelijke green deal duurzame zorg. Wibaut Nouwens, adviseur duurzame bedrijfsvoering, vertelt er in onderstaande vlog meer over.