Gezondheidscentrum Groenstraat bereikt hoogste punt

Terug naar nieuwsoverzicht

In Tilburg bereikt op vrijdag 11 oktober de bouw in de Groenstraat het hoogste punt. Wethouder Rolph Dols hijst de vlag voor dit feestelijke moment. Het project combineert in het Gezondheidscentrum Groenstraat reguliere zorg met studio’s voor mensen met een lichte beperking van ASVZ en reguliere huurwoningen. Volgens planning wordt het zorggebouw eind december 2019/begin januari 2020 opgeleverd. Vanaf begin november kunnen woningzoekenden zich inschrijven voor de reguliere huurwoningen waarvan de eerste begin december opgeleverd worden en beschikbaar zijn voor bewoning. ASVZ heeft nog studio’s beschikbaar waarvoor onder andere de regionale wachtlijst wordt aangesproken.

Het gezondheidscentrum bestaat uit drie verdiepingen waarvan de bovenste twee bestaan uit 32 studio’s voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. ASVZ vervangt met deze 32 studio’s een aantal locaties in Tilburg én kan 12 mensen van de regionale wachtlijst laten instromen. Er zijn nog enkele studio’s beschikbaar waarvoor mensen uit de doelgroep zich bij ASVZ kunnen aanmelden. Op de begane grond bevindt zich het gezondheidscentrum met een (reguliere) huisarts, fysiotherapeut en apotheek. Er is nog 240 m2 ruimte beschikbaar voor andere zorgaanbieders.

Mooie studio’s voor mensen met een lichte beperking van ASVZ.

Vanaf november kunnen woningzoekenden zich inschrijven voor één van de 10 huurwoningen die dit deel van de Groenstraat tussen Ringbaan Zuid en Broekhovenseweg rijk wordt. Deze ruime woningen met drie slaapkamers, ruime zolder (mogelijkheid voor 4e slaapkamer), tuin en berging worden verhuurd via Transparant Makelaars uit Tilburg.

In de totstandkoming van alle gebouwen is veel aandacht voor het klimaat. Zo zijn zowel de woningen als het gezondheidscentrum gasloos. Warmte komt tot stand door warmtepompen. De elektra die hiervoor nodig is wordt maximaal door zonnepanelen opgewekt. De afwatering van de hemelwaterafvoeren gaat niet via het riool maar via filtratiekratten weer de bodem in. Hout dat wordt gebuikt is FSC-gecertificeerd.

CVT exploitatiemaatschappij bv is eigenaar van het terrein, de gebouwen en de woningen. Bas en Jeroen van Tilburg, bekend van de familiebedrijven CVT Doe-het-zelf en CVT Keukens, hebben in samenwerking met ASVZ en Prince projecten het bestaande, vervallen bedrijventerrein ontwikkeld. A3 Architecten uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp. De realisatie is tot stand gekomen in een bouwteam met het Tilburgse bouwbedrijf Alphons Coolen. De gemeente heeft het bestemmingsplan gewijzigd van bedrijventerrein naar een terrein voor wonen en een maatschappelijke (zorg)functie.