Help Michael voor Uganda

Terug naar nieuwsoverzicht

Via Crowdfunding probeert Michael, cliënt bij ASVZ, geld op te halen voor gehandicapten in Uganda. Michael is in 2017 zelf naar Uganda afgereisd om te helpen op een school voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Omdat hij het heel erg vindt dat deze kinderen het daar niet zo goed hebben als in Nederland, zamelt hij geld in.

Michael in Uganda

Waarvoor wil Michael geld ophalen?

Het vervoermiddel in Oost-Afrika is de Bodaboda. Een fietstaxi in de vorm van een brommer met een extra zitje en bagagedrager. Er worden 4 kinderen tegelijk op zo’n taxi vervoerd. De kinderen die Michael in Uganda heeft ontmoet, hebben naast een verstandelijk beperking ook een lichamelijk beperking. Zij kunnen zich niet goed vasthouden of goed zitten. Zij hebben een Bodaboda nodig met bankjes er in. Dan kunnen ook zij vervoerd worden naar school en bijvoorbeeld naar een ziekenhuis.

Ik ben Michael en woon bij ASVZ. Ik heb een beperking en ik krijg hulp. Als je geboren bent in Uganda en je hebt een beperking, ben je niks waard. Dat pik ik niet!

Michael Cliënt van ASVZ

Help je Michael mee of wil je meer weten?

Ga naar de Crowdfundingspagina 'Michael voor Uganda'. Of ontmoet Micheal zelf tijdens de Bolderbraderie in Sliedrecht, 17 juni a.s.

Oproep van Michael:

Als bedrijf meehelpen?

Wanneer iets niet vanzelfsprekend is, zoekt ASVZ altijd naar andere mogelijkheden. Samenwerken met het bedrijfsleven is daar een mooi voorbeeld van. Ondernemers geven met ons invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo maken we samen dingen mogelijk in het leven van mensen met een verstandelijke beperking.

Initiatieven, zoals die van Michael, steunt ASVZ uiteraard graag. En hopelijk met uw hulp. Meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf om te helpen? Ga dan naar de pagina ‘voor bedrijven’ op onze website. Daarop staan o.a. meer voorbeelden en mogelijkheden voor samenwerking.