Hoofdgebouw Vincentius verkocht

Terug naar nieuwsoverzicht

ASVZ heeft het hoofdgebouw van Vincentius verkocht aan de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed BV.

De koper van het hoofdgebouw is een partij die ervaring heeft met het zorgvuldig hergebruiken van monumenten. Zij gaat er woningen en appartementen bouwen voor mensen die in Udenhout wonen of hier willen gaan wonen.
Op dit moment zijn er in het gebouw nog dagbestedingsactiviteiten en kantoren. Voor de dagbesteding wordt een nieuw gebouw gerealiseerd. Medio 2020 is dit klaar. Daarna wordt het hoofdgebouw overgedragen aan de koper.

Waarom heeft ASVZ het gebouw verkocht?

We hebben onderzocht of we het hoofdgebouw van Vincentius in de toekomst kunnen gebruiken voor zorg. Dat blijkt niet mogelijk door eisen vanuit monumentenzorg en over de ruimtelijke opzet. Ook was de bouwkundige staat van het gebouw niet voldoende om er in de toekomst zorg te kunnen bieden.

Daarom zijn we al een paar jaar geleden begonnen om nieuwe woningen op het terrein te bouwen. Ook het komende jaar gaan we nieuwe gebouwen neerzetten. ASVZ vindt het belangrijk dat we goede gebouwen hebben waar wij zorg en begeleiding kunnen geven. Zoals woningen en ruimtes voor dagbesteding. We vinden het ook belangrijk dat de woningen passen bij de wensen van bewoners.

Wat gebeurt er met de Kapel?

De Kapel en de kapelgang blijven wel eigendom van ASVZ. De binnentuin kan gewoon gebruikt blijven worden.

Hoofdgebouw Vincentius
Feestelijke bloemen van het bestuur voor de bouwcommissie van Vincentius, bij ondertekening van het verkoopcontract.