Tweewieler de Gadering al 10 jaar een begrip in Hoogvliet

Terug naar nieuwsoverzicht

Fietsspecialist Tweewieler de Gadering uit Hoogvliet vierde zaterdag 24 maart haar 10-jarig jubileum. Medewerkers, vrijwilligers en relaties genoten met een hapje en een drankje van dit feestelijke moment. De band United by Music maakte het feest helemaal compleet.

Joop van Gils bedankt iedereen voor hun steun

Tweewieler de Gadering (TDG) is een bijzondere fietsspecialist in Hoogvliet. De medewerkers zijn mensen met een lichte verstandelijke beperking. Trotse begeleider Joop van Gils bedankte de cliënten, vrijwilligers en relaties voor de steun van de afgelopen 10 jaar.

Door zijn gedrevenheid staat er een mooie fietsenwinkel waar mensen die bij ASVZ wonen of werken een echte werkplek hebben.

Lex Eikenaar

Sectormanager Lex Eikenaar sprak de volgende woorden: “Zonder Joop was de Gadering nooit geworden zoals hij nu is. Door zijn gedrevenheid staat er een mooie fietsenwinkel waar mensen die bij ASVZ wonen of werken een echte werkplek hebben. Dit draagt bij aan hun gevoel van eigenwaarde.”

Het begon allemaal met een fietsenstalling in Hoogvliet. Het stallen van fietsen werd geleidelijk aangevuld met het plakken van banden. Toen de fietsverkoop erbij kwam, werd het pand te klein. In februari 2008 is er een nieuwe winkel gestart aan de Klompenmakerstraat 69 in Hoogvliet. Dit was het ‘echte’ begin van TDG.

Nu, 10 jaar later, werken er zeven cliënten, twee begeleiders en talloze vrijwilligers. TDG hoopt in de toekomst door te groeien, zodat er nog meer cliënten het vak kunnen leren en veel banden geplakt kunnen worden…

De rode loper lag uit voor alle genodigden
Er was genoeg entertainment
Wie kan het snelste fietsen?