Kledingbeurs Charlois heeft nieuw onderkomen en grootse plannen

Terug naar nieuwsoverzicht

Voor de kledingbeurs van Marianne Ignacia was haar eigen woning in Rotterdam-Charlois al snel te klein. Ze verhuisde de dozen en rekken vol kleding naar buurthuis Het Middelpunt aan de Slinge.

Kledingbeurs van Marianne Ignacia (bron Rijnmond.nl)

Kledingbeurs groeit uit zijn jasje

Initiatiefnemer Marianne is hartstikke blij met de nieuwe ruimte die ze nu heeft. "We hadden geen plek meer om kleding op te bergen." Nel van der Palm, begeleider Ondersteuning Thuis van ASVZ regio Rotterdam-Zuid,  heeft haar geholpen met het aanvragen van bewonersinitiatieven en subsidie bij de gemeente. De nieuwe ruimte wordt tot januari voor ze betaald, daarna is het de bedoeling dat de dames met behulp van partners zelf de huur kunnen betalen. In de nieuwe ruimte is alles gerangschikt op maat. "Ik heb van alles. Babykleding, kinderkleding, schoenen, tassen, jassen, winterkleren... Laatst heb ik een zwangere vrouw kunnen helpen met uitzet voor de baby", vertelt Marianne trots.

Ik wil graag mensen helpen die weinig te besteden hebben. Je ziet wel dat mensen het echt nodig hebben.

Marianne Ignacia

Grote plannen

Marianne wil op termijn graag meer dan kleding kunnen aanbieden. "Linnengoed, gordijnen, handdoeken, in de toekomst wil ik ook keukengerei toevoegen, daar vragen mensen ook naar." De kleding haalt Marianne overal vandaan. "Van Facebook, via Marktplaats en van de buren." Een vrouw met een tweedehandskledingwinkel stopte daarmee en heeft alles aan de kledingbeurs van Marianne gedoneerd. "Ik was een maand lang elk weekend bezig alle kleren op te halen."

We zouden ook wel huizen in willen richten en kinderen naar clubjes willen doen. Het wordt een groot armoede-initiatief.

Nel van der Palm Begeleider Ondersteuing Thuis ASVZ

Verwijsbrief

Wie kleding van de beurs wil, heeft geen officiële indicatie van de VraagWijzer nodig. Wel moet je een verwijsbrief invullen. Dat kan bij de kledingbeurs zelf, bij buurthuis Het Middelpunt, via De Kroon op Zuid of bij ASVZ. "Wij houden bij wanneer je geweest ben, en als wij denken: die kan wel weer eens kunnen komen, mag je weer komen." De kledingbeurs helpt tientallen mensen die weinig te besteden hebben aan een garderobe. Ook al zijn Marianne en Nel enorm blij zijn met de nieuwe locatie, is er nog wel een concrete wens: "We hebben nog heel weinig herenkleding. Heren, als jullie je kledingkast leeg hebben gemaakt, ik ben bereid het over te nemen!", lacht Marianne.

Je kunt contact opnemen via Nel van der Palm nvdpalm@asvz.nl

Meer informatie en data kledingbeurs:

https://www.facebook.com/KledingbeursMarianne/

Bron: Rijnmond Nieuws

https://www.rijnmond.nl/nieuws/184970/Kledingbeurs-Charlois-heeft-nieuw-onderkomen-en-grootse-plannen