Leerlingen van Praktijkcollege Rotterdam lopen bliksemstage bij TDG

Terug naar nieuwsoverzicht

Op initiatief van JINC* kwamen 5 leerlingen naar Tweewieler de Gadering (TDG) voor een Bliksemstage. Op deze dag stonden de medewerkers en vrijwilligers hun plaats af aan deze 5 leerlingen. Voor de leerlingen was dit een unieke kans om kennis te maken met het vak van fietsenmaker in een sociaal maatschappelijke setting. Want, naast het werken aan fietsen was het tevens een kennismaking met mensen met een beperking.

Aan het roer voor een dag

Voor één dag stonden deze leerlingen aan het roer bij Tweewieler de Gadering. Zo mochten ze een fietsband verwisselen, kropen ze in de huid van één van onze monteurs en hielpen ze achter de kassa. Zo zagen ze wat er allemaal bij komt kijken om met onze doelgroep  (mensen met een beperking ) te werken en wat het vak van fietsenmaker inhoudt. 

Teamleider Joop van Gils; ‘En zó zien we het graag, niet een bestaan apart van de ander, maar een samenzijn met elkaar, vanuit verbinding/ betrokkenheid en saamhorigheid. Omgekeerd werkt het ook zo. Mensen met een beperking stappen uit hun comfortzone en leggen nieuwe contacten waaruit zij kunnen leren. Het vergroot hun wereld en draagt bij aan hun verdere maatschappelijke integratie’.
 
Tweewieler De Gadering is een van de dagbestedingslocaties van ASVZ. De fietsenwinkel is sinds 2008 gevestigd in Hoogvliet. Het is een werk- en leertraject waar cliënten het vak gericht op fietsenreparatie kunnen leren en beoefenen.

*JINC helpt jongeren op weg naar werk

Leerlingen kruipen in de huid van één van onze monteurs