Leraren VMBO ervaren ASVZ

Terug naar nieuwsoverzicht
Doe-dag leraren VMBO

Leraren VMBO ervaren ASVZ

Na de studenten zijn nu de leraren aan de beurt om te ‘snuffelen’ aan de zorg bij ASVZ.

Op maandag 5 februari deed ASVZ voor de 5e keer mee aan het beroepenfeest van Alblasserwaard on stage met de mooie slogan: “Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?!”

Tijdens deze middag maken VMBO studenten kennis met allerlei beroepen in de Alblasserwaard en kunnen zij in gesprek gaan om een plek op de doe-dag van ASVZ te bemachtigen.

Niet alleen studenten komen snuffelen aan de zorg. Vandaag waren een aantal docenten aan de beurt om te ervaren wat hun studenten ook hebben ervaren. Zij kregen een rondleiding en bakten samen met cliënten een taart.

Hierdoor kunnen zij enthousiast op school over ASVZ vertellen. En dat werkt! Dit jaar zitten we prop vol met jonge mensen die graag bij ons willen ervaren hoe het is om te werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Slogan van Alblasserwaard on stage ASVZ doet mee met het beroepenfeest en organiseert een doe-dag voor zowel leraren als leerlingen.
Beroepenfeest Alblasserwaard On Stage. Foto Sliedrecht24, Archieffoto Jeffrey Bervoets / NuFotografie.nl

On Stage:

Voorafgaand aan Alblasserwaard on Stage krijgen leerlingen les in presentatie technieken en maken zij hun eigen visitekaartjes. Op deze manier leren ze al de beginselen van netwerken. Een echte win-win situatie, want voor ons als ASVZ is het belangrijk dat jonge mensen al vroeg een kijkje kunnen nemen op wellicht hun latere werkplek. Dit vergroot ook de kans op een weloverwogen vervolgstudie na het VMBO. Ook de leraren moesten tijdens het beroepenfeest bewapend met een visitekaartje een match scoren.

Website: https://www.alblasserwaardonstage.nl/