Kijkmiddag Nijhofflaan

Terug naar nieuwsoverzicht

Cliënten van woongroep de Griffel namen vrijdag 12 januari alvast een kijkje in hun nieuwe ASVZ woning aan de Nijhofflaan in Dordrecht. De bewoners moeten nog even geduld hebben, want in het voorjaar 2018 zal de verhuizing plaatsvinden.

Voorzijde Nijhofflaan 57

Kijkmiddag

De toekomstige bewoners met hun familieleden en medewerkers waren aanwezig tijdens de kijkmiddag in Dubbeldam. Onder het genot van een hapje en drankje kon men de kamers op de begane grond bezichtigen. Deze waren al geverfd en voorzien van badkamer, zodat men een goed idee kreeg van de kamers. Aan de overige ruimtes wordt nog hard gewerkt.

Het nieuwe pand biedt woonruimte aan 23 cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Elke studio heeft eigen sanitair en op elke etage is er een gemeenschappelijke woon-/ eetkamer. Op loopafstand bevindt zich het winkelplein Damplein.

Bij bestuursvoorzitter Wim Kos, zelf ook Dordtenaar geweest, kwamen goede herinneringen naar boven. In zijn toespraak wenste hij dan ook de bewoners nog heel veel mooie jaren in hun eigen huis.

Toespraak bestuursvoorzitter Wim Kos

Bouwplannen

De nieuwe woonlocatie wordt gebouwd op de plek waar voorheen partycentrum De Schuur was gevestigd. Een brand legde dit gebouw in 2004 in de as.

Wim Kos vertelde dat er bijna geen bouwproject bij ASVZ is dat zo lang heeft moeten wachten dan de Griffel. ‘ Zeven jaar geleden hadden we al dit plan. Door de crisis en aangepaste plannen liep de bouw vertraging op.’

In april 2017 is gestart met de nieuwbouw van het pand en in het voorjaar van 2018 zullen de bewoners gaan verhuizen. Nadat alle dozen zijn uitgepakt en de bewoners gewend zijn, vindt de officiële opening plaats. De bewoners kijken al uit naar het openingsfeest in juni.