Feestelijke opening nieuwe ASVZ-woonlocatie Laag Dalemseweg

Terug naar nieuwsoverzicht

Op vrijdag 10 november werd feestelijk de officiële opening van de ASVZ-woonlocatie Laag Dalemseweg in Gorinchem gevierd. Cliënten lieten vol trots hun nieuwe studio’s zien.

De versierde woonlocatie

Officiële opening

’s Middags vond de officiële opening plaats met de bewoners, familieleden, medewerkers en andere genodigden. Na een ontvangst in de partytent voor de entree van het gebouw heette Wim Kos, voorzitter raad van bestuur ASVZ, alle gasten welkom. In zijn korte en enthousiaste toespraak wenste hij de bewoners heel veel woonplezier in hun eigen studio. Wethouder J. Freije vond het een feest om er te zijn: ‘Jullie hebben zo lang uitgekeken naar dit feest. Ik wens iedereen veel plezier met elkaar en veel plezier in je eigen woning.’
Tijdens de openingsceremonie werd een houten bord onthuld. Op het bord staan termen, zoals ‘geborgenheid, samen leven, warmte voelen, plezier, luisteren’ waarvoor het huis staat. Door het loslaten van vrolijk gekleurde ballonnen vieren de bewoners dit heugelijke moment.

Ik wens iedereen veel plezier met elkaar en veel plezier in je eigen woning.’

wethouder J. Freije
Onthulling van het bord

Nieuwe woning

ASVZ biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten woonden voorheen in de Keizerstraat en de Danshof. Aangezien deze woningen verouderd en te klein waren, is er gezocht naar een nieuwe woonplek.  Het spiksplinternieuwe wooncomplex in de nieuwbouwwijk Hoog Dalem biedt ruimte aan 25 cliënten. Iedere bewoner heeft een eigen studio met plaats voor een zit- en slaapgedeelte, een keukenblok en een eigen douche- en toiletruimte. Sommigen hebben zelfs een wasmachine in de eigen woonruimte.

Geïntegreerd in de wijk

’s Avonds was er open huis voor alle buurtbewoners. De opkomst was gigantisch. Zeker wel honderden belangstellenden liepen voetje voor voetje door de gangen. Teamleider Linda Hofmans: ‘Er waren veel positieve reacties. Zes mensen hebben zich zelfs al aangemeld als vrijwilliger. Ook zijn de eerste afspraken voor de buurtbarbecue al gemaakt. Deze wordt volgend jaar op de parkeerplaats bij ASVZ gehouden.’