Online bingo van ASVZ een groot succes

Terug naar nieuwsoverzicht

Voor iedereen is vrije tijd belangrijk. In je vrije tijd kun je ontspannen, dingen beleven en mensen ontmoeten. Daarom organiseert ASVZ altijd veel verschillende activiteiten voor cliënten. Dit doen we ook in tijden van corona en met de 1,5 meter afstand in gedachten. Wat organiseer je dan? Precies! Een online bingo voor alle bewoners van ASVZ-woningen.

Liesbeth Doppen, coördinator recreatie bij ASVZ: “Ik zorg met mijn collega coördinatoren recreatie altijd voor verschillende activiteiten voor cliënten. Denk aan disco- en filmavonden, clubjes, knutselactiviteiten, spelletjes en muziekoptredens. Dit hebben we door corona de afgelopen tijd helaas niet kunnen doen. We wilden wel graag weer iets organiseren voor cliënten, en dit is de online bingo geworden!” En het aantal aanmeldingen liet zien dat cliënten ook echt weer behoeften hadden aan een leuke activiteit. “We hebben met 600 deelnemers de bingo gespeeld. En ze kwamen echt overal vandaan: van Rotterdam tot Tilburg en van Udenhout tot Leerdam. Erg leuk dat zoveel bewoners enthousiast waren om mee te doen!”      

De presentatoren van de online bingo: ASVZ-ers Liesbeth en Anke en medeorganisatoren Jef en Peter.

Start van de online bingo!

Op woensdag 1 juli was het om 19.00 uur zover; de online bingo ging via een livestream op YouTube van start. Liesbeth: “Met gezonde spanning ging ik samen met mijn collega Anke Donders en de medeorganisatoren Jef Carlier en Peter Klaassen achter de desks staan. Het decor zag er super gaaf uit! We gingen een beetje nerveus van start, maar we kregen al gauw de smaak te pakken.” De deelnemers konden via de chat contact houden met de presentatoren. “We kregen veel foto’s van fanatieke bewoners. Maar ook vragen of we een dansje wilden doen. En of we de nummers konden herhalen. Het live optreden van zanger Niels van Kollenburg tussen de bingo-rondes door was natuurlijk een knaller!”  

Mooie prijzen

Er waren ook mooie prijzen te winnen. Bijvoorbeeld cadeaukaarten van Bol.com, Rituals en de Efteling, een Bluetooth speaker, sporttas met sportmateriaal en wafelijzer met kookspullen. “We hebben van veel deelnemers gehoord dat ze de prijzen zo mooi vonden. De prijswinnaars kregen de prijzen thuisbezorgd. En als klap op de vuurpijl hadden we nog de hoofdprijs: een optreden van zanger Niels van Kollenburg. Een woning uit Waalwijk heeft deze prijs gewonnen. We hebben de bewoners live gebeld in de uitzending en uit het harde gejuich konden we opmaken dat ze erg blij waren met deze prijs." 

De deelnemers van de online bingo waren allemaal erg enthousiast en hebben een leuke avond gehad.

Positieve reacties

Liesbeth en Anke hebben veel positieve reacties gehad van zowel bewoners als collega’s. Een van deze reacties was van Anouk van Hilst, persoonlijk begeleider bij de Hippiashof in Rotterdam. “We hebben met drie bewoners meegedaan aan de online bingo. En we hebben het écht heel erg leuk gehad! De bewoners vonden het zelfs leuker dan ze vooraf gedacht hadden. We hebben helaas niks gewonnen, maar het was wel een gezellige avond. Het was goed georganiseerd en er waren leuke prijzen. De volgende keer doen we zeker weer mee.” Dit is gelijk een goede vraag voor Liesbeth: gaat ASVZ nog een keer een online bingo organiseren? “Het is een super leuke ervaring geweest om in deze tijd deze activiteit aan te bieden. We zijn blij met de vele leuke, enthousiaste reacties. Daarom organiseren we woensdag 9 september weer een online bingo.”  


Wil je meer weten? Of je aanmelden voor de online bingo van woensdag 9 september? Kijk dan op deze pagina voor alle informatie.