20 jaar woonboerderij Nooitgedacht

Terug naar nieuwsoverzicht

Bewoners van woonboerderij Nooitgedacht in Vlaardingen openden vrijdag 30 maart hun eigen vernieuwde woning. Iedere bewoner knipte zijn eigen lintje door. Nadat alle 14 lintjes waren doorgeknipt was de verbouwde boerderij officieel heropend. De nachtburgemeester van Vlaardingen maakte de middag extra feestelijk en swingend.

De woonboerderij meer dan 20 jaar geleden

Een unieke woonlocatie

In zijn toespraak vertelde bestuursvoorzitter Wim Kos iets over het ontstaan van de boerderij. Meer dan 20 jaar geleden zag een oud-collega tijdens een fietstocht de woonboerderij in Vlaardingen. “Wat zou het mooi zijn als cliënten hier kunnen wonen en werken.” zei hij tegen zijn vrouw. De vervallen boerenhoeve werd gekocht door ASVZ en grondig verbouwd. En nu 20 jaar na de opening vieren we de opening van een nog mooier geworden woonlocatie.

Wim Kos bedankte medewerkers voor de organisatie en ouders en familie voor hun geduld. Hij wenste de bewoners heel veel woonplezier en hoopte dat ze zich hier snel (weer) thuis zullen voelen. Sylvia pakte ook even de microfoon om te vertellen dat ze erg blij is met haar tweepersoonsbed.

De deur met lintjes stond al klaar

20 jaar vol met herinneringen

Voor sectormanager Hannie de Kreek was het ook een historische dag. Ze gaat deze maand met pensioen. Wim Kos bedankte haar voor haar jarenlange inzet. Ze kreeg als eerste uit zijn handen het fotoalbum 20 jaar Nooitgedacht uitgereikt. Hierin staan oude en nieuwe foto’s van de woonboerderij en bewoners. Ook de bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers kregen dit aandenken. Onder het genot van het bekende ASVZ-gebakje kon men de oude herinneringen ophalen.

Overhandiging fotoalbum 20 jaar Nooitgedacht

De lintjes...

Toen kwam het moment waarop iedereen had gewacht: de officiële heropening. Er was een fictieve deur gebouwd waaraan de lintjes vastzaten. De bewoners stonden te popelen om ze door te knippen. Nadat iedereen geweest was, lieten de bewoners vol trots hun studio aan familie en bekenden zien.
Het zijn stuk voor stuk mooie en ruime woonvertrekken geworden. Door de vele ramen zijn de kamers licht en is er prachtig uitzicht over de weilanden.

Op naar de volgende 20 jaar woonplezier.

Het officiële moment