Eerste paal voor Parkwonen op de Merwebolder in Sliedrecht

Terug naar nieuwsoverzicht

Met één druk op de knop ging woensdag de eerste paal in de grond voor het project ‘Parkwonen’ op ASVZ-locatie Merwebolder in Sliedrecht. Dit wordt een thuis voor 45 cliënten.

Hanneke Kooiman en Jaap de Gruijter, raad van bestuur ASVZ, trotseerden weer en wind voor het slaan van de eerste paal, samen met een klein groepje belangstellenden en betrokkenen. Drie gebouwen van twee etages verrijzen hier. In ieder gebouw komen 15 cliënten te wonen: zeven beneden en acht boven; in totaal zes wooneenheden. “Dit wordt een thuis voor mensen met een lichte verstandelijke beperking die intensieve begeleiding nodig hebben,” vertelt Hanneke, “de vraag voor deze nieuwe huisvesting kwam van cliënten en zorgkantoren.”

Eerste paal voor Parkwonen op de Merwebolder

Het blijft altijd weer mooi hoe zorg, raad van bestuur, verschillende ondersteunende diensten en onze contractpartijen tot dit resultaat komen, alleen door deze samenwerking kunnen wij werken aan de kwaliteit van huisvesting voor onze bewoners.

Ronald Jongejan Senior projectleider huisvesting

Duurzaam en voor meerdere doelgroepen

Zowel bestaande als nieuwe cliënten komen hier te wonen, jong en oud. De wooneenheden zijn ‘horizontaal gescheiden’. Dat wil zeggen één wooneenheid per etage. Op deze manier is de woning overzichtelijk voor iedereen. Dit past het beste bij de zorgvraag van de toekomstige bewoners. Bovendien is deze indeling duurzamer omdat het gebouw dan bruikbaar is voor meerdere doelgroepen. De nieuwe woningen liggen in aan de zuidoostkant van de Merwebolder en worden in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd. Ze kijken uit op een groot stuk groen, vandaar de naam ‘Parkwonen’. Het ontwerp is van KAW Architecten en aannemer BM van Houwelingen zal de bouw uitvoeren.