Poets! Dé schoonmaak app van ASVZ

Terug naar nieuwsoverzicht

Wanneer moet je de rode emmer gebruiken? En wanneer kies je de blauwe emmer? Hoe maak je het sanitair schoon of zorg je ervoor dat alles weer hygiënisch is na een ongelukje met ontlasting of bloed? In de zorg is hygiëne en een schone omgeving heel belangrijk. Poets!, de schoonmaak app van ASVZ, is daarbij een handig hulpmiddel.

ASVZ heeft speciaal voor medewerkers de schoonmaak app Poets! ontwikkeld.

Meer aandacht voor schoonmaken

Schoonmaken op een woning of dagbesteding van ASVZ vraagt net wat meer aandacht dan schoonmaken in je eigen huis. Allereerst is het gebruik veel intensiever, met vaak wel acht cliënten en begeleiders die gebruik maken van de ruimtes. Daarnaast zijn cliënten vatbaarder voor infecties en besmetting. Maar hoe maak je nou echt goed schoon? Daarvoor moet een medewerker nog al wat protocollen onthouden.

Schoonmaak protocollen in één app

Schoonmaken, het lijkt zo eenvoudig. En dat kan het ook zijn! Want in Poets! staan alle protocollen over schoonmaken handig op een rij. Inclusief een helder stappenplan. Onthouden is voor medewerkers nu niet meer nodig. Zij zoeken het nu gewoon op in Poets!. Deze app is speciaal ontwikkeld voor medewerkers om het schoonmaken op de woning gemakkelijker te maken. De medewerkers kunnen de app ook gebruiken als ze samen met cliënten gaan schoonmaken. Daarnaast onderzoekt ASVZ ook nog wat nodig is om de app te vertalen naar gebruik door cliënten.

Benieuwd naar Poets!? Kijk op: asvzpoets.nl

Bekijk het filmpje over het gebruik van Poets!