‘Een kijkje in een andere keuken’

Terug naar nieuwsoverzicht

De jaarlijkse Prokkelweek stimuleert het contact tussen mensen met beperking en mensen zonder beperking. Dat doet ze o.a. door het organiseren van Prokkelstages in een bedrijf. Yvette meldde zich enthousiast aan voor een Prokkelstage in het restaurant van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Yvette aan het werk bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

Wraps, salades en koek

‘Ik kreeg ’s ochtends meteen een rondleiding van Anita van Sodexo. Het restaurant in het ziekenhuis is van Sodexo en Anita vertelde over hun werkwijze. Bijvoorbeeld over hoe ze de groenten snijden en welke broodjes ze bereiden. Daarna kon ik aan de slag’, vertelt Yvette enthousiast. ‘Ik voelde mij erg welkom en mocht alles doen wat ik wilde, zoals het bereiden van de salade met kip, wraps en het afbakken van de koeken. Natuurlijk was het wel een beetje spannend, maar het wende snel. Dat komt ook doordat ik al bijna vier jaar in restaurant De Roef op de Merwebolder in Sliedrecht werk. Het was een leuke ervaring om nu een keer in een andere keuken mee te kijken.’  voor meer informatie klik hier

Nog meer prokkels

Yvette was niet de enige die mee heeft gedaan aan de Prokkelweek. Deze week begon met de ProkkelSterrenslag, een sportief evenement waar samenwerken centraal staat. Een groep cliënten vormde samen met medewerkers van het UWV en Sodexo twee teams.

Daarnaast staken nog meer cliënten de handen uit de mouwen tijdens een Prokkelstage bij een bedrijf. Zo kreeg Sodexo in het Albert Schweitzer ziekenhuis ook een dag hulp van Berry en Danny en gingen Hans en Martin van de Wielewaal langs bij CarGlass. En op het Albeda College in Rotterdam liepen cliënten mee met o.a. de conciërge.

Ook in Brabant waren er verschillende activiteiten. Zo heeft een groep bewoners van Vincentius een bezoek gebracht aan Exsta, een bedrijf dat meubilair voor de zorg maakt, en hebben cliënten samen met medewerkers van het bedrijf Dela een speciale high tea bereid voor ouderen uit de buurt. Deze laatste activiteit is genomineerd voor de Gouden Prokkel.

Bezoek aan ministerie

De Prokkelweek brengt ook instanties in contact met mensen met een beperking. Doel is om ervaringen van de doelgroep zelf mee te nemen bij het ontwikkelen van beleid. Zo bezocht Celeste ProRail en ontmoette zij de staatssecretaris.